Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Dag van de Literatuurkritiek

Elk najaar organiseren deBuren en literair-kritisch platform deReactor een nascholingsdag voor middelbareschooldocenten Nederlands. Per editie staat een ander thema centraal waarbij vooraanstaande sprekers het debat openen met plenaire statements, waarna ze in kleinere groepen met de aanwezige docenten aan de slag gaan. Ontdek hier hoe het er de voorbije jaren aan toeging.

Dag van de Literatuurkritiek 2021: (on)voltooid toekomende tijd

Hoe kun je in de klas aan de slag gaan met literatuur over de toekomst en literatuurkritiek om leerlingen te laten nadenken over een duurzame wereld?

Nieuwsbrief Dag van de Literatuurkritiek

Ontvang je graag en vaker literair-kritisch nieuws abonneer je dan hier op de educatieve nieuwsbrief van de Dag van de Literatuurkritiek.

Schrijf je hier in!
Berichten van de Literatuurkritiek: 2020

 

Omdat de nascholingsdag in 2020 door de coronacrisis niet kan doorgaan, lanceren we dit najaar elke maand een Bericht van de Literatuurkritiek met daarin inspirerend materiaal voor je literatuuronderwijs: good practices voor digitale lessen, podcasts, recensies en handvatten om daar in de klas mee aan de slag te gaan, lesbrieven, keynotes van vorige edities, enz. 

 

Good practices: Hoe de Historie van mejuffer Sara Burgerhart digitaal tot leven kwam en Paul van Ostaijens 'Bezette Stad' de 'Besmette Stad' van de leerlingen werd

Dag van de Literatuurkritiek 2019

Over hokjes en hoe die open te breken

Uitgelicht: Jan Terlouw over de waarde van literatuur in de maatschappij

Dag van de Literatuurkritiek 2015

Dag van de Literatuurkritiek 2018  

Over hoe je literatuurkritiek kunt gebruiken om een meer diverse en inclusieve literatuur voor leerlingen te ontsluiten

Een samenwerking van deBuren en De Reactor, platform voor digitale kritiek.
Vertel het verder: