Nieuws en oproepen

Hier vind je de oproepen voor o.a. onze residenties, talentontwikkelingstrajecten en schrijfwedstrijden. Hier vind je ook al onze belangrijkste nieuwtjes en aankondigingen.

Oproep Schrijfresidentie Parijs 2023

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp. 

Ga jij mee in de zomer van 2023? Hieronder lees je hoe je je kandidaat stelt voor de twaalfde editie.

Lees meer
Dé beurs voor journalistiek onderzoek en uitwisseling in de Lage Landen

Oproep Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs 2023

Ga als Nederlands of Vlaams journalist in het Nederlandse taalgebied aan de slag, doe nieuwe ervaringen op, breid je netwerk uit en verbreed je horizon. Je kunt een onderzoeks- of uitwisselingsbeurs aanvragen. Deadline: 15 februari 2023.

Lees meer
Schrijf je in voor een van de open calls

Oproep Shakespeare is Dead 2023

Shakespeare is Dead is een Vlaams-Nederlands festival voor nieuwe podiumschrijvers. Het doel van het festival is nieuw theaterrepertoire en andere podiumteksten te tonen, om zo het spelen en ontwikkelen van nieuwe stukken - in plaats van klassiek repertoire - te bevorderen. We moedigen nieuwe toneelschrijvers aan zich in te schrijven voor een van onze open calls.

Lees meer
Filter op het thema, project of meer
Categorie
Project / Reeks
Thema's