Stage

Literaire stage bij deBuren

Datum 17 november 2023

Voor de literaire stage zoeken we iemand die geïnteresseerd is in onze literaire projecten, mee nadenkt, redactioneel sterk is en zelfstandig kan werken.

deBuren is een Vlaams-Nederlands huis dat de culturele en maatschappelijke samenwerking en uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland wil bevorderen door te presenteren, te produceren, te inspireren en te verbinden. We bieden een platform aan kunstenaars, journalisten, wetenschappers, politici enzovoort. Misschien ken je deBuren al van de jaarlijkse schrijfresidentie met jong literair talent, Het Rode Oor, de Speech Battle, Besmette Stad of onze podcasts (waaronder de reeksen Radioboeken en citybooks).

 

Als stagiair draai je mee in de dagelijkse werking van een veelzijdig cultuur- en debathuis. De taken hangen af van de projecten van het moment, maar kunnen behelzen: productionele ondersteuning bij programma’s of (audio-)producties, het schrijven van verslagen of communicatieteksten, redactie- of jurywerk, administratieve opvolging, mee brainstormen… Je komt terecht in een creatief en warm team in het bruisende Brussel en wordt aangemoedigd om een eigen project uit te werken dat relevant is voor het huis.

[Foto Alle 18 goed! © Sarah Van Looy]

Stel je kandidaat voor de literaire stage

En stuur een mailtje naar aline@deburen.eu