Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Kennisknooppunt

Met kennisknooppunt neemt deBuren een diepe duik in thematieken die de culturele sector wakker houden. We werken nauw samen met experten, houden goede voorbeelden onder de loep in Nederland, Vlaanderen en ver daarbuiten, bouwen intern expertise op waarbij we onze eigen experimenteerruimte zijn en delen onze ervaringen en ervaringen van anderen met de culturele sector.

DIDI-LAB

 

Dit najaar steken we van wal met DIDI-LAB, een participatief onderzoek naar Diversiteit, Inclusie, Dekolonisering en Intersectionaliteit in de culturele sector, waarbij deBuren een experimentrol opneemt en zich kwetsbaar opstelt door zich te laten begeleiden door experten en ervaringsdeskundigen. Samen ontleden we ons referentiekader en alle bepalende pijlers van onze organisatie en gaan op zoek naar constructieve alternatieven.

 

Goed bestuur

 

Daarnaast doorlopen we een traject rond goed bestuur, onder meer aan de hand van de Vlaamse én Nederlandse Code Goed Bestuur maar ook met het opleidingstraject LinC, Leiderschap in Cultuur. Acht jaar geleden werd in Vlaanderen een Code Goed Bestuur gelanceerd. Dat gebeurde in navolging van en geïnspireerd door Nederland. Het Fonds Cultuurmanagement (UA) en deBuren gaan samen met Cultuurloket een traject aan om te kijken wat daar nu het effect van is.

 

In mei 2020 komt er een congres. De werkgroep Cultural Govenance van het Fonds Cultuurmanagement houdt de leidraad Cultural Governance opnieuw tegen het licht en ontwerpt een nieuwe versie die tijdens het congres aan de nieuwe Vlaams minister van Cultuur overhandigd zal worden.

Vertel het verder: