KRT in Het Nationale Theater

De Grote Krimp World Tour gaat door!

Popsensatie KRT maakt een comeback om het krimpen van ons heelal te vieren. Welkom bij De Grote Krimp World Tour. Een literair popconcert als tegenmythe voor de mythe van de groei, door deze gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. 

We don’t need NASA to tell us the truth.  
We don’t need politics.  
We don’t need journalism.  
We don’t need facebook.  
We can feel it.  
The universe is shrinking.  
We are shrinking.  
Welcome, to the Grote Krimp World Tour.   

Op een dag keert de groei van het heelal zich om en begint De Grote Krimp. Met liedjes en teksten over onze krimpende wereld, steekt popsensatie KRT het publiek een hart onder de riem. Maar kan je teruggrijpen naar het verleden als de toekomst zo wankel is? En is het podium wel de plek om eerlijk te zijn?

‘Soms voel je je een superster, de andere keer de vervanger: vijf jonge talenten laten op Oerol met de literaire popband KRT zien waardoor je je soms klein kunt voelen.’ 
Friesch Dagblad 

© Jantina Talsma

KRT is de gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. KRT kwam tot stand tijdens de Verwonderkamer, een ontmoeting tussen Vlaamse en Friese schrijvers gerealiseerd door Explore the North (Leeuwarden) en deBuren (Brussel).