Je mag me alles vragen: Amir Bachrouri

Apéro bij een goed gesprek

Wat heb je altijd al willen weten van Amir Bachrouri? In onze apéroreeks ‘Je mag me alles vragen’ laat een gast zich vrijwillig ondervragen door een nieuwsgierige interviewer én het publiek. De combinatie van Nederlandse openhartigheid en Vlaamse terughoudendheid moet ervoor zorgen dat het gesprek niet uit de hand loopt, maar wel spannend blijft. 

Een apéroreeks: net voor het diner afspraak bij deBuren om je collega’s, je vrienden of nieuwe kennissen te ontmoeten bij een borrel en een goed gesprek. In deze tweede aflevering van het voorjaar is Amir Bachrouri onze gast. Journalist en Scherpsteller Robin Goudsmit is de genadeloze interviewer van dienst.

De in Rotterdam geboren Amir Bachrouri groeide op in Borgerhout en is een rasechte Antwerpenaar. Hij studeert rechten en tot eind 2023 was hij als voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad de spreekbuis voor jongeren. Amir heeft een vlotte tong, een ongezouten mening en een scherpe pen waarmee hij zich regelmatig roert in het maatschappelijk debat. Sinds 2022 schrijft hij columns voor Knack. Wat hij later wil worden, weet hij nog niet. Dat weerhield hem er echter niet van een langgekoesterde droom uit te laten komen: het schrijven van een boek.   

We zullen Amir uithoren over zijn debuut Doe maar niet. Over het vuur van de jeugd, dat altijd weer wordt geblust. In Doe maar niet heeft hij het over de kracht van literatuur als middel om elkaar beter te begrijpen en breekt hij bovendien een lans voor het potentieel van jongeren, álle jongeren, die de toekomst zijn van ons land. 

Zoals de titel van de reeks verraadt, krijgen Robin Goudsmit en het publiek een vrijbrief om Amir alles te vragen. Een kleine geruststelling voor onze gast: hij krijgt twee veto’s die hij op tactische momenten kan inzetten om een vraag onbeantwoord te laten. Een tweede geruststelling: de premisse is en blijft een fijne ontmoeting en een goed gesprek. 

 Bedenk alvast wat jij Amir Bachrouri zou willen vragen! 

Betaal wat je kan (en voor een ander) €10  
Betaal wat je kan | Suggestie basisprijs €7  
Betaal wat je kan | Suggestie reductieprijs €3  
Betaal wat je kan | Gratis 

© Nisran Azouaghe

Amir Bachrouri studeert rechten aan de Universiteit Antwerpen. Hij was drie jaar lang de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Hij laat geregeld zijn stem horen in zijn vaste column in het magazine Knack. Via Speakxout en YoungFenix, twee organisaties waar hij ambassadeur van is, komt hij geregeld vanuit verschillende invalshoeken in aanraking met jongeren. In november 2023 verscheen zijn debuut Doe maar niet. Over het vuur van de jeugd, dat altijd weer wordt geblust (Borgerhoff | Lamberigts). In zijn boek breekt hij een lans voor het potentieel van onze jongeren, álle jongeren, die niets minder zijn dan de toekomst van ons land.

Journalist Robin Goudsmit studeerde Internationale betrekkingen en Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van beide bachelors deed ze de Research Master Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep ze stage bij weekblad De Groene Amsterdammer. In 2019 werd ze benaderd om trainee te worden bij dagblad Trouw. Daar kwam ze in januari 2020 in dienst als journalist en werkte ze op de redacties Parlement, Duurzaamheid en Binnenland, waar ze nu redacteur bij het Magazine is. In 2021 maakte ze deel uit van de schrijfresidentie van deBuren en in 2022 werd ze door deBuren en Pilar benoemd tot Scherpsteller, een positie voor een veelbelovende jonge denker. In de jaargang 2022-2023 was ze briefschrijver voor rekto:verso.