Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Team

Willem Bongers-Dek

Algemeen directeur

willem@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 39

 

Willem is algemeen directeur van deBuren. Hij zetelt als voorzitter van het Overleg Literaire Organisatoren in het BoekenOverleg, dat hem mandateerde als belangenbehartiger binnen het VRT-Cultuuroverleg. Hij is bestuursvoorzitter van De Nwe Tijd, zetelt in de adviesraad van het NWO-onderzoeksproject Track Changes (2018-2022) en maakt deel uit van de klankbordgroep stadsontwikkeling van het STAM.


Jenny Quermia

Zakelijk leider

Programmacoördinator politiek & samenleving, filosofie & religie

jenny@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 37

 

Naast de administratieve kant van haar job, leeft Jenny zich uit in het (mee)organiseren van projecten. Ze is betrokken bij diverse programma's en verantwoordelijk voor het Brusselse leesbevorderingsproject Bibi van deBuren. Haar streven? Zoveel mogelijk mensen – groot en klein – laten genieten van en enthousiast maken voor films, literatuur en filosofie.

© Bob Van Mol

Sylvia van den Hurk

Financieel en facilitair verantwoordelijke

sylvia@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 34

 

Sylvia is financieel en facilitair verantwoordelijke. Ze is onder meer verantwoordelijk voor het operationele beheer van het gebouw en ICT en de financiële administratie en rapportage. Ook draagt ze bij aan het institutionele en zakelijke management van deBuren. 

Joke Daniëls

Productieverantwoordelijke

Coördinator Grensverleggers

joke@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 30

 

Joke is productieverantwoordelijke en leidt het praktisch verloop van de activiteiten in goede banen. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de fondsen van Grensverleggers eerlijk verdeeld worden. Een prangende vraag over een activiteit, problemen met je ticket? Ze lost het voor je op.

Nele Braux

Productieverantwoordelijke

nele@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 31

 

Nele neemt samen met Joke Daniëls alle productionele taken voor haar rekening. Met vragen over planning, administratie en technische ondersteuning ben je bij haar aan het juiste adres. Als productieverantwoordelijke zet ze haar schouders onder het project Besmette Stad.

Michèle Meermans

Productieverantwoordelijke ad interim

michele@deburen.eu

+32 476 68 50 09

 

Meer dan een decennium was Michèle aan de slag als PR-verantwoordelijke bij verschillende literaire uitgeverijen. Sinds 2018 werkt ze als freelance productieverantwoordelijke projecten uit voor diverse spelers binnen het brede cultureel-literaire veld. Voor deBuren zet ze haar schouders onder andere onder Besmette Stad en De Week van het Nederlands.

Mohamad Adib Al Yamany

Logistiek medewerker

 

Logistiek medewerker Adib werkte in een cultureel centrum in zijn geboorteland Jordanië, alwaar hij ook literatuur studeerde. Hij ondersteunt deBuren in logistieke en poëtische zaken, want zijn grote liefde gaat uit naar de lyriek.


Mathieu Buyse

Communicatieverantwoordelijke

mathieu@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 35

 

Mathieu maakt deel uit van het communicatieteam en werkt sinds 2012 bij deBuren. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de sociale media, de podcastkanalen, het websitebeheer, de huisstijl en alles wat print betreft (brochure, affiches en flyers, jaarverslag).

Claire Gastmans

Communicatieverantwoordelijke 

claire@deburen.eu 

+32 (0)2 212 19 41

 

Claire is lid van het communicatieteam. Ze houdt zich bezig met de perswerking, maakt en verstuurt nieuwsbrieven en zorgt voor interessante content op de website. Ze is ook communicatieverantwoordelijke voor het internationaal talentontwikkelingstraject CELA.

Lauren Borremans

Communicatiemedewerker

Projectmedewerker Week van het Nederlands 

lauren@deburen.eu

 

Lauren ondersteunt de dagdagelijkse werking van het communicatieteam. Ze zorgt mee voor content op de website, sociale media en de voorbereidingen van de nieuwsbrieven, brochures en het jaarverslag. Samen met coördinator Ellen van Tichelt volgt zij de Week van het Nederlands op.  


  

Aline Lapeire

Programmacoördinator

aline@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 42

 

Aline organiseert voor deBuren programma’s rond literatuur en taal. Zij is daarnaast mee verantwoordelijk voor talentontwikkelingsprogramma’s als de Schrijfresidentie in Parijs, Eenzame Avonturen, Vers van het mes en CELA. Aline is secretaris van het OLO en lid van de commissie literaire tijdschriften bij Literatuur Vlaanderen.

Debbie Marbus

Programmacoördinator

debbie@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 33

 

Debbie organiseert programma´s rond maatschappelijke vraagstukken en thema´s als feminisme, wetenschap, film en muziek. Vaste reeksen waar zij aan werkt zijn Who´s afraid of the F-word?, deBuren hebben Oren en Broodje Kennis. Debbie is coördinator van Het Rode Oor en is vast lid van de commissie documentaire van het VAF/Filmfonds.

Xander Stroo

Programmacoördinator media, economie, politiek & samenleving

Coördinator VNJB

xander@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 38

 

Xander maakt vooral programma’s over politiek, economie, geschiedenis en media. Vaste reeksen waaraan hij werkt zijn Mediacafé, It’s the economy, stupid!, Speech Battle, VoxPop en Broodje Kennis. Hij is coördinator van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs.

Luc Dewaele

Coördinator Grensverleggers

luc@deburen.eu

 

Luc werkt freelance voor Grensverleggers, de subsidiebrug tussen Vlaanderen en het zuiden van Nederland. Hij evalueert, argumenteert, adviseert en helpt projecten de grens over. Als hij niet voor deBuren werkt, dan is hij met De Lichte Cavalerie aan de slag in het brede veld van kunsten, erfgoed, cultuur en toerisme. Hij woont aan zee, ook dat helpt. 

Marianne Hommersom

(momenteel op zwangerschapsverlof)

Coördinator talentontwikkeling
Coördinator citybooks

marianne@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 43

 

Marianne leidt de schrijfresidentie Parijs van deBuren in goede banen als coördinator van en redacteur binnen dit talentontwikkelingsproject. Ze is verantwoordelijk voor de productionele kant van citybooks. Daarnaast beheert ze de kunstcollectie van deBuren en volgt (bruikleen)tentoonstellingen op. Binnen CELA II is ze betrokken als Literary Professional.

© Saskia Van der Stighelen

Alyssa Saro

(Vervanging zwangerschapsverlof Marianne Hommersom)

Coördinator talentontwikkeling
Coördinator citybooks

alyssa@deburen.eu

 

Alyssa coördineert de tiende editie van de schrijfresidentie Parijs van deBuren en is redacteur binnen dit talentontwikkelingsproject. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de productionele kant van citybooks. Alyssa is alumnus van CELA I en blijft betrokken bij het project als literary professional ad interim voor CELA II.

Ellen Van Tichelt

Coördinator Week van het Nederlands 

ellen@deburen.eu

+32 (0)2 212 19 45