Bibi van deBuren leest nog één keer voor

Datum 29 maart 2022

Na een voorsleestocht langs Brusselse scholen doet Bibi van deBuren haar verhalenkoffers na tweeënhalf jaar permanent op slot. De leerlingen van het derde en het vierde leerjaar van de Parkschool in Vorst zijn de uitverkorenen voor een laatste voorleesbezoekje.

Op 24 maart 2022 haalde Bibi van deBuren voor de allerlaatste keer haar verhalenkoffers boven en trok ze naar de Parkschool in Vorst om er voor te lezen aan de leerlingen van het derde en vierde leerjaar. Om in het thema van de jeugdboekenmaand te blijven, bracht Bibi haar favoriete heldenboeken mee naar de klas. De leerlingen luisterden met gespitste oren en open mond en zorgen voor de ultieme kers op de taart van het voorleesproject.

Barbara Rottiers alias Bibi van deBuren trekt met een voldaan gevoel de deuren van de Parkschool achter zich dicht: 'Ik ben werkelijk een beetje 'dingetjes' na vandaag. Wat een TOFFE kinderen. Zo goed meedoen en zo leergierig'. De kindjes van het derde en vierde leerjaar waren niet minder enthousiast en zorgden voor een geslaagde afsluiter van het voorleesproject. 'We zijn nu in meer dan vijftig klasjes gaan voorlezen en de klasgroepen van vandaag vormden een mooie kers op de taart. Wat een geluk hebben die jonge mensen om in zo'n bonte mix van klasgenootjes op te groeien in zo'n fijne sfeer'.

Bibi's voorleeskoffers

De leerlingen van de Parkschool in Vorst