Bibi van deBuren leest voor

Een voorleestournee langs Brusselse scholen

Voor deBuren ging Bibi, oftewel Barbara Rottiers, tot het voorjaar van 2022 langs bij Brusselse basisscholen waarbij ze leerlingen en hun leerkrachten een uur lang meenam op reis langs bijzondere verhalen. Bibi las het beste wat de Nederlandstalige jeugdliteratuur te bieden heeft op kindermaat. De magie tussen Bibi en de kinderen deed de rest.

Bibi van deBuren is in het echt Barbara Rottiers. Ze werkte meer dan 15 jaar als presentatrice en programmamaakster voor Radio 1 (VRT). Barbara trok rond met een Storysnapper door de Afrikaanse savanne, schreef en recenseerde kinderboeken en ze was regelmatig gastvrouw voor allerlei evenementen. In maart 2019 verscheen Het drama van een doodgewone jeugd, een prentenboek voor volwassenen. Barbara publiceerde in 2020 De H van Humboldt en twee jaar later Leve Astrid!. Ze verwijst er zelf naar als documentaire kinderboeken.

© Sarah Ouaamari

Tijdens de coronapandemie las Bibi van deBuren Meneer Ratti voor. Niet bij de kinderen op school, zoals ze normaal deed, maar veilig op anderhalve meter. Dit hoopvolle verhaal van Mensje van Keulen gaat over een meneer die niet van katten houdt, niet van buurvrouwen en die kinderen haat. Maar op een dag sluipt er toch een zwarte kat binnen. Er verandert iets in meneer Ratti's duistere kelder...