Je mag me alles vragen: Ish Ait Hamou

Apéro bij een goed gesprek

Wat heb je altijd al willen weten van Ish Ait Hamou? In de nieuwe Vlaams-Nederlandse apéroreeks ‘Je mag me alles vragen’ laat een gast zich vrijwillig ondervragen door een nieuwsgierige interviewer én het publiek. De combinatie van de Nederlandse openhartigheid en Vlaamse terughoudendheid moet ervoor zorgen dat het gesprek niet uit de hand loopt, maar wel spannend blijft.

Een apéroreeks: net voor het diner afspraak bij deBuren om je collega’s, je vrienden of nieuwe kennissen te ontmoeten bij een borrel en een goed gesprek. Onze derde gast dit najaar: Ish Ait Hamou. De interviewer is journalist, podcast- en documentairemaker Gabriella Adèr.

We zullen Ish uithoren over zijn laatste boek ‘De theorie van de 1 en 2’ , waarin hij onderzoekt hoe gemeenschappen kunnen vervallen in benauwdheid en onderlinge afgunst. Maar zoals de titel van de reeks verraadt, krijgen de interviewer en het publiek een vrijbrief om hem alles te vragen. Een kleine geruststelling voor onze gast: Ish krijgt twee veto’s die hij op tactische momenten kan inzetten om een vraag onbeantwoord te laten. Een tweede geruststelling: de premisse is en blijft een fijne ontmoeting en een goed gesprek.

Bedenk alvast wat jij Ish Ait Hamou zou willen vragen!

Betaal wat je kan (en voor een ander) €10 
Betaal wat je kan | Suggestie basisprijs €7 
Betaal wat je kan | Suggestie reductieprijs €3 
Betaal wat je kan | Gratis 

© Shed Mojahid

Van jongs af schrijft Ish Ait Hamou verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. In 2014 debuteerde hij met het boek Hard hart, in 2015 verscheen Cécile én Als Je Iemand Verliest Die Je Niet Kan Verliezen - 3 bestsellers op een rij. Zijn vierde roman Het Moois dat we delen (2020) was ook een groot succes. In het najaar van 2023 verschijnt zijn essay De theorie van de 1 en 2, waarin hij onderzoekt wat er met je gebeurt als je opgroeit in een samenleving met weinig mogelijkheden. Hoe je daardoor wordt beïnvloed en wat het betekent voor onderlinge relaties.

Sinds 2013 werkt Gabriella aan diverse documentaire projecten bij o.a. Submarine, Keydocs, Human, De Familie, Woestijnvis en Vice. Ze maakte ook zelf enkele korte documentaires. Daarnaast maakt ze podcasts en radiodocumentaires voor KRO-NCRV, VPRO en NRC. Bij NRC presenteert ze de dagelijkse podcast. Gabriella is op zoek naar verhalen die de samenleving weerspiegelen; Wat speelt er? Waarom is iets zo herkenbaar? Waarom gaat de dingen zoals ze gaan? Verhalen met een duidelijke paradox intrigeren haar; personages of onderwerpen die in tweestrijd zijn.