Vers van het Mes 2024

Heet van de naald: de selectie van Vers van het Mes 2024

Datum 18 januari 2024

In het najaar van 2023 lanceerden Vlaams-Nederlands Huis deBuren en poëziestichting Perdu een oproep voor nog niet gedebuteerde dichters. Vers van het Mes geeft hen de kans om te reflecteren op hun schrijverschap en over de grens op te treden met hun werk. De jury selecteerde uit liefst 126 kandidaten David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen

Deze geselecteerde dichters schrijven een ‘kleine poëtica’ waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien. In drie eigenzinnige poëzieprogramma’s zullen ze deze poëtica met het publiek delen en dragen ze voor uit eigen werk. Kom de toekomst van de poëzie opsnuiven in Gent, Brussel of Amsterdam! 

Meer over de dichters:

© J. Jacobs

Lotte Brown schrijft en onderzoekt. Gedichten, essays, en verhalen werden o.a. gepubliceerd in De Gids, De Revisor, Tirade, Deus Ex Machina, Liter, Op Ruwe Planken, BONK magazine en Becoming the Forest. 

Benjamin De Roover is dichter. Hij groeide op in Zottegem en studeerde in Gent. Daar was hij jarenlang betrokken bij Auw La, een studentenvereniging voor poëzie en spoken word. Hij is redacteur bij tijdschrift nY en bij Flemish Review de la Poëzie. Momenteel woont hij in Amsterdam, waar hij werkt als boekhandelaar. In 2023 ging hij mee met de Schrijfresidentie van deBuren naar Parijs.

Alles bekijken
© Barbara van Amelsfort

David Alberti (2002) is dichter. Hij vindt inspiratie in de natuur en in bijna al zijn gedichten komen wel dieren voor. Hij is Vuurlandtalent en talent bij Lichtbewolkt. Zijn gedichten verschenen in De Optimist, De Seizoenszine, Op Ruwe Planken en Notulen van het Onzichtbare. Hij heeft voorgedragen tijdens onder meer Dichters in de Prinsentuin en het Wintertuinfestival. 

Annemarie van der Meulen studeerde Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universidad de Barcelona. Ze woonde en werkte vervolgens een aantal jaren in Barcelona. Terug in Amsterdam werkte ze in de kunst en cultuur, volgde de schrijfworkshop van Perdu en studeerde proza en poëzie aan de Schrijversvakschool. Gedichten verschenen onder meer in De Optimist en diverse bloemlezingen van De Gedichtenwedstrijd. Momenteel werkt ze als computerprogrammeur en schrijft ze een novelle als afstudeerproject voor de Schrijversvakschool. 

Vers van het Mes is een samenwerking van deBuren en Perdu.