Vers van het Mes | poëtische brunch bij deBuren

Met David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen

Uit 126 kandidaten werden David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen geselecteerd voor de tweeënveertigste Vers van het Mes. Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie! 

Toont je poëzie de werkelijkheid of net een bovenwereld? Wil je de lezer overtuigen van iets? Wil je vooral expressief zijn in je werk of staat het op zichzelf? Het zijn maar enkele vragen waarover de deelnemers van Vers van het Mes zich hebben gebogen bij het schrijven van hun poëtica.  
  
Tijdens dit slotprogramma van hun Vlaams-Nederlandse tournee brengen David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen een selectie uit hun werk en gaan ze in gesprek met presentator Leen Verheyen over hun poëtica. Ontdek hun zeer verscheiden gedichten en visies op het dichterschap.  
 
We maken er een gezellig samenzijn voor poëzieliefhebbers van, met een lekker brunchbuffet!


Wil je al wat vroeger in de poëzie van deze dichters duiken?

Vanaf 10.00 kun je al aansluiten bij leesgroepen van het Lezerscollectief, die in een klein gezelschap enkele gedichten, vers van het mes, samen lezen en bespreken. Koop je kaartje voor de brunch via deze pagina en meld je voor de leesgroepen aan met een mailtje aan aline@deburen.eu (gauw, want de plaatsen zijn beperkt!)

Over Vers van het Mes 

Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters. Onder begeleiding van partners Perdu en deBuren werken de geselecteerde deelnemers ook aan een kleine poëtica van hun werk.    

© Barbara van Amelsfort

David Alberti (2002) is dichter. Hij vindt inspiratie in de natuur en in bijna al zijn gedichten komen wel dieren voor. Hij is Vuurlandtalent en talent bij Lichtbewolkt. Zijn gedichten verschenen in De Optimist, De Seizoenszine, Op Ruwe Planken en Notulen van het Onzichtbare. Hij heeft voorgedragen tijdens onder meer Dichters in de Prinsentuin en het Wintertuinfestival.

© J. Jacobs

Lotte Brown schrijft en onderzoekt. Gedichten, essays, en verhalen werden o.a. gepubliceerd in De Gids, De Revisor, Tirade, Deus Ex Machina, Liter, Op Ruwe Planken, BONK magazine en Becoming the Forest. 

Benjamin De Roover is dichter. Hij groeide op in Zottegem en studeerde in Gent. Daar was hij jarenlang betrokken bij Auw La, een studentenvereniging voor poëzie en spoken word. Hij is redacteur bij tijdschrift nY en bij Flemish Review de la Poëzie. Momenteel woont hij in Amsterdam, waar hij werkt als boekhandelaar.  

Annemarie van der Meulen studeerde Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universidad de Barcelona. Ze woonde en werkte vervolgens een aantal jaren in Barcelona. Terug in Amsterdam werkte ze in de kunst en cultuur, volgde de schrijfworkshop van Perdu en studeerde proza en poëzie aan de Schrijversvakschool. Gedichten verschenen onder meer in De Optimist en diverse bloemlezingen van De Gedichtenwedstrijd. Momenteel werkt ze als computerprogrammeur en schrijft ze een novelle als afstudeerproject voor de Schrijversvakschool. 

Leen Verheyen is filosofe en schrijfster. Momenteel is ze als literaire maker resident bij de artistieke broedplek WATLAB van het literair productiehuis Vonk & Zonen. Daarnaast werkt ze als schrijfdocent in het deeltijds kunstonderwijs. In 2019 verscheen haar boek Wat de lezer leert: filosofen over het nut van literatuur bij Letterwerk. Bij diezelfde uitgeverij verschijnt in het voorjaar van 2024 het boek Foute kunst, dat focust op de relatie tussen kunst en moraliteit. In 2013 maakte ze haar podiumdebuut als dichter op Vers van het mes. Sindsdien treedt ze regelmatig op met eigen werk.