Vers van het Mes in Gent

Met David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen

Uit 126 kandidaten werden David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen geselecteerd voor de tweeënveertigste Vers van het Mes. Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie!

Toont je poëzie de werkelijkheid of net een bovenwereld? Wil je de lezer overtuigen van iets? Wil je vooral expressief zijn in je werk of staat het op zichzelf? Het zijn maar enkele vragen waarover de deelnemers van Vers van het Mes zich hebben gebogen bij het schrijven van hun poëtica.  
  
Tijdens deze tweede avond van hun Vlaams-Nederlandse tournee brengen David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen een selectie uit eigen werk. Twee van hen brengen ook, voor de eerste en enige keer, hun kersverse poëtica. Ze worden geïnterviewd door dichter en boekhandelaar Arno Van Vlierberghe. Ontdek hun zeer verscheiden gedichten en visies op het dichterschap.  

Over Vers van het Mes  

Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters. Onder begeleiding van partners Perdu en deBuren werken de geselecteerde deelnemers ook aan een kleine poëtica van hun werk.   

Betaal wat je kan (en voor een ander) €10   
Betaal wat je kan | Suggestie basisprijs €7   
Betaal wat je kan | Suggestie reductieprijs €3   
Betaal wat je kan | Gratis

© Barbara van Amelsfort

David Alberti (2002) is dichter. Hij vindt inspiratie in de natuur en in bijna al zijn gedichten komen wel dieren voor. Hij is Vuurlandtalent en talent bij Lichtbewolkt. Zijn gedichten verschenen in De Optimist, De Seizoenszine, Op Ruwe Planken en Notulen van het Onzichtbare. Hij heeft voorgedragen tijdens onder meer Dichters in de Prinsentuin en het Wintertuinfestival.

© J. Jacobs

Lotte Brown schrijft en onderzoekt. Gedichten, essays, en verhalen werden o.a. gepubliceerd in De Gids, De Revisor, Tirade, Deus Ex Machina, Liter, Op Ruwe Planken, BONK magazine en Becoming the Forest. 

Benjamin De Roover is dichter. Hij groeide op in Zottegem en studeerde in Gent. Daar was hij jarenlang betrokken bij Auw La, een studentenvereniging voor poëzie en spoken word. Hij is redacteur bij tijdschrift nY en bij Flemish Review de la Poëzie. Momenteel woont hij in Amsterdam, waar hij werkt als boekhandelaar.  

Annemarie van der Meulen studeerde Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universidad de Barcelona. Ze woonde en werkte vervolgens een aantal jaren in Barcelona. Terug in Amsterdam werkte ze in de kunst en cultuur, volgde de schrijfworkshop van Perdu en studeerde proza en poëzie aan de Schrijversvakschool. Gedichten verschenen onder meer in De Optimist en diverse bloemlezingen van De Gedichtenwedstrijd. Momenteel werkt ze als computerprogrammeur en schrijft ze een novelle als afstudeerproject voor de Schrijversvakschool. 

© Catherine Lemble

Arno Van Vlierberghe (1990) is dichter. Hij woont, werkt en leeft in Gent. In 2017 verscheen bij uitgeverij het balanseer zijn debuutbundel Vloekschrift, die werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. In 2022 verscheen de tweede bundel, Ex Daemon, die werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Momenteel probeert hij de scabreuze literatuur weer nieuw leven in te blazen.