Het Rode Oor

'Bösendorfer' van Nick De Weerdt wint Het Rode Oor 2023

Datum 25 september 2023

Op zondag 24 september 2023 koos het publiek 'Bösendorfer' van Nick De Weerdt uit tot het beste erotische verhaal. De juryprijs ging naar Olga Ponjee met het kortverhaal 'Mycelium'.

De publieksprijs

Op de simultane finale vanuit Amsterdam en Antwerpen op zondag 24 september 2023 stemde het publiek 'Bösendorfer' van Nick De Weerdt tot winnaar van het Rode Oor 2023. Nick gaat naar huis met niet alleen Het Rode Oor, maar ook een geldprijs ter waarde van 500 euro en een publicatie op Hard//hoofd. Lees het winnende erotische kortverhaal 'Bösendorfer' hier!

De juryprijs

Naast de publieksprijs reikten we ook Het Rode Oortje uit: een eervolle vermelding van de jury. Dit jaar gaat die juryprijs naar 'Mycelium' van Olga Ponjee.

© Sarah Van Looy

© Nick Chesnaye

Nick De Weerdt

Nick De Weerdt woont met zijn echtgenoot en hun pleegzoon in Antwerpen. Hij behaalde een Master Nederlands aan de Universiteit Antwerpen en werkt als leerkracht in het buitengewoon onderwijs. In de late avonduren sleutelt hij aan zijn debuutroman. Ander kort werk verscheen o.a. in/op Kluger Hans,De Optimist en Tijdschrift Ei

Olga Ponjee

Olga Ponjee is scenarioschrijver, kledingmaker, drag king en professioneel laatbloeier. Ze won de Visser-Neerlandiaprijs voor haar scenario Voortjagers en debuteerde in 2023 met Oneindig, een erotische serie queernovelles. Haar verhalen gaan over de joy van resistance en mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt.