deBuren Boekt

Leesclub met Yves Petry

In een klein gezelschap keren we 'Overal zit mens' binnenstebuiten

In een klein gezelschap keren we Overal zit mens binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

Overal zit mens. Het element mens heeft zich genesteld in elke uithoek van het ondermaanse, in elke porie van de biosfeer. Geen stukje mos, geen druppel uit de zee, geen staaltje van de bodem of de eeuwige sneeuw zonder dat het miljoenen moleculen mens bevat. Sapiens kan geen kant meer uit. Hij zit al overal.

Als beheerder van het bos Mirandel neemt Kasper Kind de weinig florissante toestand van de planeet hoogst serieus. Niet minder serieus is zijn plan om publieksintellectueel Max De Man te vermoorden, met wie hij een gedeeld verleden heeft. Alleen lopen de dingen niet helemaal zoals gepland. Want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren, en verder vooral mensen, altijd maar weer mensen. [Foto © Johan Jacobs]

‘Overal zit mens is een razend intelligente karakterstudie van een personage dat steeds meer blootgeeft terwijl hij zich probeert te verbergen.’

Charlotte Remarque - De Groene Amsterdammer

  • Ticket (boek + verzending inbegrepen): €25.

  • Ticket (zonder boek): €5.

© Johan Jacobs

Yves Petry studeerde wiskunde en filosofie aan de KU Leuven en besloot vervolgens schrijver te worden. 'Uit waarheidsliefde,' naar hij zelf beweert. Na zijn debuut Het jaar van de man (1999) schreef hij inmiddels, behalve essays en toneelstukken, nog zeven andere romans waarvan De maagd Marino (2010) bekroond werd met o.a. de Libris Literatuurprijs en de Inktaap. Andere titels zijn Liefde bij wijze van spreken (2015) en De geesten (2019). In 2016 werd hem de Tzum-prijs voor de mooiste literaire zin van het jaar toegekend. Zijn voorlopig laatste boek, Overal zit mens. Een moordfantasie, verscheen in oktober 2022 en werd uitgebreid op lof onthaald.

Over deBuren Boekt

In de reeks deBuren Boekt brengen we Vlaamse en Nederlandse auteurs samen met een kleine groep lezers voor een diepgaand gesprek over één boek. Lees hier meer over deBuren Boekt.

Alles bekijken

Organisatie: deBuren.