deBuren Boekt

Leesclub met Sacha Bronwasser

In een klein gezelschap keren we ‘Luister’ binnenstebuiten

In een klein gezelschap keren we Luister binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.  

In Luister richt Marie zich tot haar voormalige docent Flo, die gewond is geraakt tijdens de terroristische aanslagen van 2015 in Parijs. Ze hebben geen contact meer sinds 1989, toen Marie haar studie abrupt afbrak en naar Parijs vertrok. Hun levens zijn met elkaar verbonden, het is tijd om de knoop te ontwarren en Marie’s voormalige werkgever speelt daarin een onverwachte rol. 

Sacha Bronwasser neemt de lezer mee naar het Parijs van de jaren tachtig en nu, in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld. 
 
‘Zeldzaam, een boek dat je ‘gewoon lekker’ kunt lezen maar waar ook genoeg in zit om over na te denken.’ ***** – Bo van Houwelingen in de Volkskrant

Sacha Bronwasser (1968) is schrijver en kunsthistoricus. Ze werkte aanvankelijk in het kunstonderwijs maar begon al vroeg met een zelfstandige praktijk als kunstjournalist, curator en interviewer/host. In 2011 verscheen haar interviewboek Zo Werken wij. In 2018 sloot zij een lange praktijk als kunstrecensent (voor o.a. de Volkskrant) af en debuteerde in 2019 als romanschrijver met Niets is gelogen. Haar tweede roman Luister verscheen in februari 2023, werd met lof ontvangen en bereikte in juni 2023 de negende druk. Naast het schrijven is Bronwasser werkzaam als curator voor stichting Hi-Lo, die kunst in het Waddengebied brengt.  

  • Ticket inclusief boek (verzending inbegrepen): €25. 

  • Ticket voor oud-schrijfresidenten (boek + verzending inbegrepen): €10. 

  • Ticket (zonder boek): €5. 

Meer over deBuren Boekt