Wat heb jij altijd al willen weten van Israël van Dorsten? In de nieuwe Vlaams-Nederlandse apéroreeks Je mag me alles vragen laat een gast zich vrijwillig ondervragen door een nieuwsgierige interviewer én het publiek. De combinatie van de Nederlandse openhartigheid en Vlaamse terughoudendheid moet ervoor zorgen dat het gesprek niet uit de hand loopt, maar wel spannend blijft.

Je mag me alles vragen: Israël van Dorsten
Apéro bij een goed gesprek
Een apéroreeks: net voor het diner afspraak bij deBuren om je collega’s, je vrienden of nieuwe kennissen te ontmoeten bij een borrel en een goed gesprek. Onze tweede gast: Israël van Dorsten. De interviewer is Selm Merel Wenselaers.
Samen met vijf broers en zussen werd Israël van Dorsten jarenlang gevangen gehouden op een afgelegen boerderij in Ruinerwold. Zijn vader geloofde dat hij de Messias was en sloot zichzelf en zijn kinderen volledig af van de buitenwereld. Op zondag 13 oktober 2019 verliet Israël de boerderij en stapte een café in het nabijgelegen dorpje binnen. Op dat moment maakte hij zich definitief los uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. Het verhaal ging de wereld rond en de documentaire De kinderen van Ruinerwold kreeg veel aandacht. In het vorig jaar verschenen boek Wij waren, ik ben vertelt Israel zelf hoe hij zich kon ontworstelen aan de mentale wurggreep van zijn vader.
Zoals de titel van de reeks verraadt, krijgen de interviewer en het publiek een vrijbrief om hem alles te vragen. Een kleine geruststelling voor onze gast: Israël krijgt twee veto’s die hij op tactische momenten kan inzetten om een vraag onbeantwoord te laten. Een tweede geruststelling: de premisse is en blijft een fijne ontmoeting en een goed gesprek.
Bedenk alvast wat jij Israël van Dorsten zou willen vragen!

Israël van Dorsten
Israel van Dorsten (1994) is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Hij heeft een jaar Film en Audiovisuele media gestudeerd in Amsterdam en studeert nu Sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij zet zich in voor de bewustwording over psychisch geweld.

Selm Merel Wenselaers
Selm Merel Wenselaers (1983) werkt als dramaturg, gespreksleider, curator, schrijver en onderzoeker. In 2024 verschijnt haar boek 'Tussenmens' bij Atlas Contact.