Literair podium

Brandgevaar! in Rotterdam

Met Tommy Wieringa, Tülin Erkan, Uschi Cop, Steff Geelen en Tialda Hoogeveen

Frontaal is hét literair podium van Rotterdam met op de planken Grote Gasten (bekende auteurs) en Literaire Superhelden (aanstormende schrijvers). In deze reeks ontmoeten Tommy Wieringa, Tülin Erkan, Uschi Cop, Steff Geelen en Tialda Hoogeveen elkaar voor het eerst. Ze brengen performances, voordrachten en gaan in gesprek met elkaar en een moderator. 

Tommy Wieringa vertelt over zijn nieuwe roman Nirwana, waarin hij de Tweede Wereldoorlog een verband laat aangaan met de verbrandingstijd van nu. De Vlaamse Tülin Erkan debuteerde met het experimentele Honingeter en prijkte meteen op de shortlist van de Boon Literatuurprijs. Tialda Hoogeveen schrijft verhalen en gedichten. Zij is Kinderboekenambassadeur van Friesland en in het najaar verschijnt haar nieuwe jeugdroman Woorden van Timo. Uschi Cop en Steff Geelen publiceren in november 2023 beiden een chapbook bij Wintertuin en maakten daarvoor speciale performances. Uschi Cop brengt een existentiële monoloog over de illusie van het narratief en het innerlijke vuur van de schrijver, met een soundscape van Margot Timmermans. Steff Geelen werkte voor hun performance samen met beeldmaker Abel Enklaar en componist Marc Alberto om één van de verhalen uit hun chapbook tot leven te wekken 

Regulier ticket: 9 euro

WORM: Boomgaardsstraat 71, 3012 XA Rotterdam, Nederland

Deze tournee is een samenwerking tussen vier partners uit alle hoeken van Vlaanderen en Nederland, die elkaar vonden in de missie een podium te geven aan aanstormend talent.