Afsluiter van Het Festival van de Gelijkheid

De Erotische Nachtmis

Met Jaouad Alloul, Holy Hannah, Nele Van den Broeck, Anaïs Van Ertvelde, Tijs Huys, Lale Gül, Charlotte Aelbrecht, Morgane Gielen, Els Messelis, Sophia Blyden, Mikael De Geyter en Ruud Poppe

Als afsluiter van het Festival van de Gelijkheid luiden we midden december de naderende kerstdagen in met een Erotische Nachtmis bomvol talent uit de Lage Landen!

deBuren, Stichting Nieuwe Helden, Curieus, S-plus en Dito vzw presenteren een wervelende show rond erotiek onder leiding van gastheer en artistiek kameleon Jaouad Alloul. Het is een avondvullend programma met een preek, een biecht, intieme gesprekken, luisterrijke erotische verhalen, cabaret, dans en muziek!

De Erotische Nachtmis 2023

  • De preek over de Staat van de Erotiek zal dit jaar worden uitgesproken door historica, schrijfster en programmamaakster Anaïs Van Ertvelde.

  • Theatermaker, muzikant en auteur Nele Van der Broeck brengt het stuk 'Denk dan aan Igor', een serieuze en humoristische getuigenis over haar eerste keer.

  • De biecht is in handen van theatermaker en acteur Tijs Huys. Hij gaat met schrijfster Lale Gül in gesprek over erotische fantasieën.

  • Er is een openhartig gesprek met model Charlotte Aelbrecht en fotograaf Morgane Gielen over de (on)beperkt intieme fototentoonstelling Liefdevolle Lijven.

  • Jaouad praat met gerontoloog Els Messelis en het publiek over het stereotype beeld van de aseksuele senior en taboes rond seksualiteit in de ouderenzorg

  • Tijs Huys en dichter Sophia Blyden fluisteren erotische kortverhalen in je oor.

  • Danser Mikael De Geyter geeft een High Heel demonstratie.

  • Seksperte Ruud Poppe nodigt je uit voor een masturbatieworkshop (met de handen boven de tafel).

  • En tussen de bedrijven door zingt Jaouad de sterren van de hemel op de betoverende elektronische klanken van toetseniste en hogepriesteres Holy Hannah.

  • Als slotstuk verloten we een kerstpakket in stijl vol erotische must-haves en we sluiten af met een spetterend dansfeestje!

Combiticket Festival van de Gelijkheid 2023 | €17 | €5 Uitpas kansentarief 
Festival van de Gelijkheid - DO | Dag 1 | €12 | €4 Uitpas kansentarief 
Festival van de Gelijkheid - VR | Dag 2 | €12 | €4 Uitpas kansentarief 
Festival van de Gelijkheid - ZA | Dag 3 | €12 | €4 Uitpas kansentarief

© Paule Josephe

Kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul is een artistieke kameleon bij uitstek. Opgeleid als banketbakker zette hij zijn eerste stappen op het podium als drag queen. Vele jaren later heeft hij zich ontpopt tot de verhalenverteller die hij vandaag is. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst en mode zijn voor hem één grote speeltuin. In 2021 bracht hij zijn debuutalbum Messias uit. Samen met Jeroen Vanluyten richtte hij Sjamaan op, een productiehuis waar schrijven, denken & creëren de basisuitrusting is voor iedere creatieve reis. Hij maakte de theatervoorstellingen De Meisje en in 2022 Venus In Libra, een voorstelling die de zoektocht naar een wereld in balans verbeeldt tegen de achtergrond van het nachtleven.

© Monday Agbonzee Jr.

Holy Hannah is het gloednieuwe alter ego van de Belgische producer en zangeres Hanne Torfs (bekend van Fortress en School Is Cool). Als innemende hogepriesteres van het nachtleven betovert ze haar publiek met haar gedetailleerde sound design en beklijvende gezangen. Organische geluiden als ritselende bladeren en een spookachtige wind worden verweven met industriële technobeats en donkere baslijnen. In het najaar van 2022 voltooide Holy Hannah haar eerste zes nummers, die ze in afzondering schreef te midden van een bos. Holy Hannah's betoverende kostuum is van de hand van de innovatieve modeontwerpster en kunstenares Jana Roos, die eerder al kostuums ontwierp voor Charlotte Adigéry en Bolis Pupul en vele theatergezelschappen. Deze samenwerking wordt ook in de toekomst nog verder gezet, het toont een unieke combinatie van beeldende- en auditieve performance kunst.

© Kaat Pype

Nele Van den Broeck is theatermaker, muzikant, frontvrouw van de band Nele Needs A Holiday en sinds acht jaar columnist bij De Standaard. Dit jaar ligt haar romandebuut Iemand Anders in de boekenwinkel. Nele behandelt thema's als psychische kwetsbaarheid, grote dromen, hilarische mislukkingen en filosofische alledaagsheid. Haar werk is een constante zoektocht naar de handleiding van het leven. Vraag Nele niet wat ze later worden wil, want ze weet het nog altijd niet.

© Nick Chesnaye

Na zijn opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam volgde Tijs Huys de Mime-opleiding in Amsterdam en de master muziektheater T.I.M.E. aan het Conservatorium van Den Haag. Hij is oprichter en vaste theatermaker bij Stadsgezelschap PSǀtheater in Leiden. Daarnaast is hij werkzaam bij Company New Heroes en het Friese gezelschap Tryater. Hij is werkzaam als podcastmaker en stemacteur. Ook geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, de Amsterdamse Theaterschool en Hogeschool voor de Kunsten Fontys.

© Fenna Jensma

Sophia Blyden is schrijver, dichter, programmamaker en studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde in Leiden. In haar teksten onderzoekt ze thema's als eenzaamheid, machtsverhoudingen en haar wortels in het Caribisch gebied. Ze werkt als programmaontwikkelaar voor de VPRO, zit in de Raad van Advies voor het Nederlands Letterenfonds en programmeert en host Mensen Zeggen Dingen in Leiden. Daarnaast schrijft ze haar debuutroman bij Uitgeverij Querido.

Anaïs Van Ertvelde is schrijfster en historica. Aan de Universiteit van Leiden doet ze onderzoek naar de artistieke en politieke representatie van mensen met een handicap. Ze geeft les aan het KASK & Conservatorium School of Arts in Gent. Ze schrijft essays en columns op het kruispunt van lichaam, gender en seksualiteit. Samen met Heleen Debruyne onderzocht ze historische vleselijkheden in de podcast en het boek Vuile Lakens. In het essay Zorgangst (2022) verkende ze onze angsten voor zorg, afhankelijkheid en hulpeloosheid. Ze was redacteur van het rekto:verso-nummer CRIP en in het najaar van 2023 verschijnt haar tweede boek Handicap. Een Bevrijding bij de Bezige Bij. Vanaf juni 2023 is Anaïs coördinator van Studium Generale Gent.

Charlotte Aelbrecht is 26 en afkomstig uit Mechelen. Als projectverantwoordelijke van de gloednieuwe tentoonstelling Liefdevolle lijven van Dito vzw probeert ze haar steentje bij te dragen in het wegwerken van taboes die er heersen over personen met een handicap. Een project dat haar nauw aan het hart ligt gezien ze als rolstoelgebruiker zelf model is en in de tentoonstelling vertelt over de vooroordelen waar zij en haar vriend Tibo vaak op botsen.

© Morgane Gielen

Morgane Gielen is een in België gevestigde lifestyle- en modefotografe. Ze richt zich op het creëren van meer inclusiviteit en diversiteit in de mode-industrie. Dat is ook de reden waarom ze haar eigen talent agency is begonnen waar ze modellen, visagisten en stylisten vertegenwoordigt die haar visie delen. Ze is ook de oprichter van het taboedoorbrekende collectief No Babes, dat een stem geeft aan mensen die vaak geen stem krijgen door de heersende schoonheidsidealen in de maatschappij. Dit is ook de naam van haar allereerste fotoboek, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. No Babes bevraagt taboes door middel van exposities, een podcast, video's, fotoshoots, en meer. Daarnaast had ze ook haar eigen programma genaamd #nofilter in Iedereen Beroemd. Samen met Dito vzw maakte ze de fototentoonstelling Liefdevolle Lijven.

© Dorian Jurne @rossiblake

De Amsterdamse Lale Gül studeert Nederlands als ze op drieëntwintigjarige leeftijd debuteert met de bestseller Ik ga leven. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüs. In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer. Er zijn inmiddels ruim 250.000 exemplaren van haar boek verkocht, de filmrechten zijn verkocht en het boek is in meerdere talen vertaald. Ze onderzocht hoe het andere mensen verging die hun geloof verlieten met de podcastserie Van God Los. Momenteel wordt Lale veel gevraagd voor lezingen in bibliotheken en als spreker op congressen met maatschappelijke thema’s maar bovenal is ze druk met leven. Ze werkt aan haar tweede boek en is columnist bij o.a. het Parool en Wendy magazine.

Mikael (die/hen), alias voor Michael De Geyter, is een multidisciplinair artiest, geboren uit een multicultureel huwelijk van Belgische, Filipijnse en Chinese afkomst. Mikael vindt bevrijding in kunst en mode en ontwikkelt verder hun dansvaardigheden, voornamelijk in High Heels, Vogue, Waacking en House. Dans is voor hen een redding en therapie, een manier om expressie te geven aan hun lichaam, identiteit en seksualiteit. Mikaels visie op heels draait rond elegantie, sensualiteit en het doorbreken van de overseksualiteit die gelinkt is aan de stijl.

Ruud Poppe is sexperte en sekscounselor. Naast online cursussen en persoonlijke begeleiding, geeft Ruud ook workshops over genot, (geen) zin en speeltjes voor iedereen. Onder haar alterego Miss Poppie schrijft ze recensies over erotische speeltjes en vlogs met tips & tricks. Ze geeft funparty’s bij mensen thuis en runt samen met een collega de online webshop Loveware.

Els Messelis (1965) volgde de opleiding tot maatschappelijk werker en studeerde daarna gerontologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze werkt sinds 2001 als docent aan de hogeschool Odisee en sinds 2004 ook als zelfstandig gerontoloog. Voordien werkte ze onder meer als algemeen directeur van een woonzorgcentrum en als onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel. In de afgelopen jaren bouwde Els een expertise op rond seksuele gezondheid, intimiteit op latere leeftijd & touch. Over deze thematiek schreef zij verschillende boeken, waaronder Onbekend dus onbestaand? Seksuele gezondheid en seksueel geweld bij oudere volwassenen (A. Nobels & E. Messelis, in druk), Intimiteit en seksualiteit in woonzorgcentra (2019) en Genderidentiteit en seksuele diversiteit in de ouderenzorg (2018).

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, Curieus, Dito vzw en S-plus