Moeten we beter leren luisteren naar jongeren?

door Naomi Izabela Kimuena en Daaf Borren

Datum 21 februari 2023

Tijdens Nieuw Geluid Live 2022 gingen Daaf Borren en Naomi Izabela met elkaar in gesprek over de stem van jongeren in het publiek debat. Komen jongeren te weinig aan bod? Wat moet er veranderen? En hoe gebeurt dat in Afrika? Moderatie door Britt Buseyne

© Sarah Van Looy

Naomi Izabela Kimuena studeert in Antwerpen en is sinds 2020 reporter bij StampMedia. Ze is youth activist voor Plan International, lid van Amnesty International en werd in april 2022 verkozen tot voorzitter van de Antwerpse Jeugdraad. Naomi werkt rond thema’s als mediawijsheid, mentaal welzijn, mensenrechten en kinderrechten en wil de stem van jongeren meer vertegenwoordigd zien in het publieke debat.

© Sarah Van Looy

Daaf Borren is Afrikajournalist en spreker. Hij schrijft voor Uitgeverij Pluim een boek waarin hij reisverhalen verweeft met het geluid van generatiegenoten uit alle Afrikaanse windstreken. Ook is hij de oprichter van The Bright Continent, een platform waar hij Afrikaanse jongeren de mogelijkheid biedt om een andere kant van hun land en continent te laten zien. Zijn werk verscheen onder andere in De Groene Amsterdammer, MO* Magazine en bij Al Jazeera. Ook brengt hij op de radio regelmatig verslag uit van recente reizen.

Nieuw Geluid

Meer over het project, de deelnemers, of zelf zin om deel te nemen aan de volgende editie van Nieuw Geluid?

Alles bekijken