Oude werken, jonge schrijvers 2019

Milked out

door Sanne Pieters

Datum 3 oktober 2019

Achttien jonge Vlaamse en Nederlandse auteurs laten schilderijen van Vermeer, Rembrandt en andere grootmeesters spreken. Een stilleven met kazen, meer heeft Sanne Pieters niet nodig om genderrollen op scherp te zetten. ‘Daar staat een man. Een kapitein. Ik wist het wel.’

Floris Claesz. van Dijck, Stilleven met kazen (ca. 1615) Collectie: Rijksmuseum, Amsterdam.

Milked out

In het begin dacht ik dat ik de ideale man gevonden had. Niet-masculien, zijn huid zo glad als boter, zijn tong voorzichtig, bescheiden bijna. Hij is gepassioneerd kaasmaker, vertelde ik trots. Hij heeft zelfs een lievelingskoe.

Tijdens het vrijen vroeg je:
Mag dit?
Voelt het goed zo?
Vind je dit fijn?

Zie je, dacht ik. Zo kan het ook. 

*

Steeds vaker bezoek ik het subRedditkanaal RedPillWomen. RedPillers geloven dat traditionele man-vrouw-verhoudingen de enige juiste verhoudingen zijn om een relatie gezond te houden.  

RedPillWomen noemen hun mannen ‘Captain’. Ze maken ontbijt voor ze klaar en geven elkaar het advies to just shut the fuck up bij relatieproblemen.

In de thread Where To Find Masculine Men??? was iemand bang dat het zuivelgebruik van haar verloofde invloed had op zijn oestrogenen. 

Ze zei: I feel like he is growing manboobs, like, mentally. He constantly wants to talk about feelings. I no longer feel attracted to him, the thought of having sex makes me wanna BARF ?!

‘Vleeskokers, waar je je handen traag omheen wil sluiten, die je leeg wil knijpen.‘

Ik bekijk jullie vaak: die lievelingskoe en jou. Als je haar melkt. Als je haar aanraakt.
Aan haar vraag je niet of het mag, goed voelt of fijn is. Integendeel.

Tegen haar zeg je:
Sta stil.
Doe wat ik zeg.
Muil dicht.

Als ze tegenstribbelt, geen zin in melken heeft, breng je ruw haar benen uit elkaar. Haar uier een volle, bolle borst, zwanger tussen haar benen. Spenen als penissen, tussen duim en wijsvinger, de overige vingers volgen, je knijpt haar leeg en leeg en doet het nog eens. Leeg moet ze, de melk eruit.

Ik zocht op Youtube op hoe je een koe moet melken. She needs to be completely milked out, zei de boerin met geblokte blouse en zwaar Amerikaans accent. 

Je hijgt, kijkt trots op haar neer, veegt je handen af. Je ogen zijn vuur en gevaarlijk. Daar staat een man. Een kapitein. Ik wist het wel.

*

Op Reddit zeggen ze dat ik je moet vragen wat je kink is. ‘Allow your Captain to be in control’, zegt stilettos102, ‘Train him how to treat you.’

Vanochtend maakte ik een ontbijtje voor je klaar. Kaas en brood, stroop, noten, appels en druiven. Je komt van haar, ik ruik het. Luister, zeg ik, ik wil dat je me vanavond bij mijn horens vat. Dwing me tot dingen waar ik later nog van wakker lig. Controleer me, keer me, rijt me open en verkoop me.

Je kijkt me aan en zegt: ‘Lieverd, newsflash: dat soort dingen doen we in 2019 niet meer.’ 

*

Ik heb net iets aangeschaft op internet. Het kostte me best wat moeite iets geschikts te vinden. Er waren veel carnavaleske kostuums bij. Van die onflatteuze opblaaspakken met hoepels rond de heupen. 

Ik zocht een nauwsluitend pak met stevige spenen die vol vloeistof lijken. Vleeskokers, waar je je handen traag omheen wil sluiten, die je leeg wil knijpen. Ik wil natuurlijk niet voor lul staan straks.

What’s your kink, milkman? 

Ik denk dat ik het wel weet: you like your women completely milked out.

© Marianne Hommersom

Sanne Pieters (1993) is schrijver, literair programmamaker en student Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze schrijvend onderzoek naar sociologische concepten in de moderne literatuur doet. Ze is onderdeel van kunstcollectief Touchy Studios, werkt voor de SLAA en heeft een vaste column in Advalvas.

De teksten zijn gepubliceerd op de websites van de Maand van de Geschiedenis en de lage landen, en verschenen in het Frans op les plats pays (vertalers Jean-Philippe Riby en Hans Hoebeke) en in het Engels op the low countries (vertaler Laura Vroomen).

Meer over deze reeks

In de reeks ‘Oude werken, jonge schrijvers’ laten achttien Vlaamse en Nederlandse auteurs zich sinds 2018 inspireren door eeuwenoude artefacten uit het Amsterdamse Rijksmuseum.

Alles bekijken