Hoe voelt het om deel te zijn van een regenbooggezin?

door Anouk Torbeyns en Tuly Salumu

Datum 21 februari 2023
Door
Anouk Torbeyns

Tijdens Nieuw Geluid Live 2022 praatten Tuly Salumu en Anouk Torbeyns over de moeilijkheden van een regenbooggezin. Tuly heeft een witte zoon en een bruine dochter, Anouk is geadopteerd en groeide op in een witte familie. Op welke obstakels stoot je in een regenbooggezin? Waarom wordt er zo weinig over gesproken? En welke taboes klinken erin door? Een gesprek over het leven in verschillende werelden, je (nergens) thuis voelen, en het gebrek aan representatie. Gemodereerd door Martha Claeys.

© Sarah Van Looy

Anouk Torbeyns schreef al onder meer voor StampMedia, Charlie Magazine en De Standaard. Als journalist luisterde ze vooral naar anderen hun verhaal. Nu wil ze zelf meer het woord nemen over thema’s die haar na aan het hart liggen, zoals (anti)racisme, (de)kolonisatie en (interlandelijke) adoptie. Schrijven voor publiek lukte al aardig, nu nog leren praten.

© Sarah Van Looy

Tuly Salumu is journalist en schrijver. Daarnaast geeft ze les, en werkt ze voor VRT Educatie. Haar werk verscheen in De Standaard, Het Nieuwsblad, recto:verso en MO* Magazine. Ze schrijft vooral over identiteit en colorisme in ‘regenbooggezinnen’, ouders en kinderen met een verschillende huidskleur.

Nieuw Geluid

Meer over het project, de deelnemers, of zelf zin om deel te nemen aan de volgende editie van Nieuw Geluid?

Alles bekijken