De (on)zin van safer spaces

door Louise Souvagie, Sharvin Ramjan en Nina Poels

Datum 21 februari 2023

Tijdens Nieuw Geluid Live in oktober 2022 gingen Louise Souvagie, Nina Poels, Sharvin Ramjan met elkaar in debat over de zin en onzin van safer spaces. Waarom zijn safe spaces vandaag nodig? Waar dreigt het soms wel eens mis te lopen? En is er nog ruimte voor frictie in de kunstwereld? Moderatie door Jozefien Daelemans

© Sarah Van Looy

Nina Poels woont, werkt en heeft lief in Brussel. In 2021 studeerde ze af in Gender en Diversiteitsstudies, waarna ze haar huidige job begon als franstalige coördinatrice van Sophia vzw. In 2022 won ze de derde prijs van de Emile Zola schrijfwedstrijd. Nina schrijft over vrouw zijn in een hoofdstad, (hyper)seksualiteit en intimiteit en relaties. Daarnaast is ze ook militante als erotisch (paal)danseres.

© Sarah Van Looy

Sharvin Ramjan heeft een bachelor Autonome Beeldende Kunst en een achtergrond als extravagante performer in het nachtleven. Hij werkt voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, als host voor Rotterdam Pride en als bestuurslid bij HipSick. Samen met zijn partner runt hij het Instagram-account Happy Village Interior waar queerness en interieur samen komen. Binnen het culturele veld bemoeit hij zich gevraagd en ongevraagd met thema’s zoals identiteit, meerstemmigheid, kansengelijkheid en maakt hij graag meer ruimte voor BIPOC LHBTQIA+ perspectieven.

© Sarah Van Looy

Louise Souvagie is schrijver, kunstenaar en cultuurwerker. Ze spreekt het liefst over kunst of de context waarbinnen kunst tot stand komt. Sinds kort is ze de helft van het podcastduo GALLERINAS, waarmee ze het hedendaagse kunstenlandschap becommentarieert. Ze schreef oa voor Subbacultcha en rekto:verso.

Nieuw Geluid

Meer over het project, de deelnemers, of zelf zin om deel te nemen aan de volgende editie van Nieuw Geluid?

Alles bekijken