Aanmeldtekst Schrijfresidentie 2021: Spel, spelregels en …

Voor jou is het sport

door Phaedra Derhore

Datum 27 mei 2021

Achttien jonge schrijvers nemen in de zomer van 2021 deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. De kandidaat-schrijfresidenten van 2021 kregen de opdracht om zich te verhouden tot het thema ‘Spel’. Dit resulteerde in vormexperimenten, speelse teksten en kritische stemmen over de spelregels van onze maatschappij. in dit stripverhaal vertelt Phaedra Derhore hoe ook de zoektocht naar liefde net een spel kan zijn.

Phaedra Derhore (1990) is een freelance striptekenaar en illustrator. Ze studeerde aan Sint-Lucas Brussel waar ze een Master in Beeldverhaal behaalde. Haar autobiografische graphic novel Doorsnee werd gepubliceerd door uitgeverij Oogachtend in 2018.

 

Phaedra geeft workshops graphic novel schrijven, organiseert Drink&Draws en is vaak al tekenend terug te vinden in de Leuvense koffiebars.

 

Phaedra vertelt openhartige en persoonlijke verhalen in haar eigen beeldtaal met afwisselend weinig of veel woorden.

Via haar beeldverhalen wilt ze zichzelf op een eerlijke wijze uitdrukken en zo een betekenisvolle connectie leggen met de lezer.

 

Website: www.phaedraderhore.be

Instagram: @pheeke

Alles bekijken

Meer over de Schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken