Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Grensverleggers in een notendop

deBuren zet extra in op artistieke samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland!

Hoe het begon...

 

Grensverleggers bouwt verder op het BesteBuren-feestjaar (2015). Dat werd ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de Nederlandse Rijksoverheid en vierde twintig jaar Cultureel Verdrag tussen Vlaanderen en Nederland. Een matching fonds, beheerd door DutchCulture  en deBuren, keerde steunenveloppes uit aan artistieke en culturele projecten die over de grenzen heen samenwerkten.

 

Grensverleggers werkt vanuit dezelfde geest maar is toegespitst op de Zuid-Nederlandse grensprovincies. In tegenstelling tot het feestjaar BesteBuren zal deBuren binnen Grensverleggers een proactieve rol van curator/bemiddelaar/makelaar spelen.


Wat is Grensverleggers?


Het fonds Grensverleggers ondersteunt initiatieven die de culturele en artistieke samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland wil versterken. 

 

Met financiële ondersteuning van de Nederlandse provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland maken we tot en met december 2021 samen 200.000 euro beschikbaar voor nieuwe projecten.

De geselecteerde projecten worden waar mogelijk mee gecommuniceerd door deBuren en ontvangen een bedrag van 2.500 tot 20.000 euro.


Hoe werkt Grensverleggers?


We ondersteunen projecten met bovenlokaal publieksbereik die leiden tot duurzame verbanden tussen cultuurmakers uit Vlaanderen en één of meerdere van de betrokken Nederlandse grensprovincies.

Het doel is om de samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland op het vlak van kunst en cultuur vanzelfsprekender, diverser en duurzamer te maken.

 

Wie kan zich aanmelden?


Grensverleggers is er voor organisaties of personen met rechtspersoonlijkheid gevestigd in Vlaanderen, Brussel, Nederlands Limburg, Noord-Brabant of Zeeland. Zij kunnen zich aanmelden met projecten waarvoor ze ofwel op zoek zijn naar een partner in het andere land - wij proberen dan te helpen – ofwel al een Vlaams - Zuid-Nederlands partnerschap op touw hebben.

 

Wie een goed idee heeft kan zich bij deBuren aanmelden. Met vragen en voor extra informatie kan u contact met ons opnemen via grensverleggers@deburen.eu.

Organisatie: deBuren, Provincie Limburg, Provincie Zeeland en Provincie Noord-Brabant

Vertel het verder: