Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Aanmelden VNJB uitwisselingsbeurs

Uitwisselingsbeurs

Wissel ervaringen uit

De uitwisselingsbeurs geeft je de kans om 4 tot 8 weken te werken bij een Nederlandse of Vlaamse redactie. Als gastredacteur word je ondergedompeld in een andere werk- en leefcultuur en een Vlaams-Nederlands relevant onderwerp in een andere perscultuur.

 

Voorwaarden zijn zelf een werkplaats vinden en je aanvraag tijdig indienen bij de vakjury. De beoorderling vindt plaats op basis van de volgende citeria:

 

  • Onderbouwing kandidatuur voor uitwisseling (meerwaarde voor eigen carrière en voor gastredactie)
  • Beoogde uitwisselingsplek en plan van aanpak
  • Motivatie
  • Begroting voor reis- en verblijfskosten + evt. honorariumvoorstel (alleen freelancers).

Deelnemen?

Meld je aan tot zondag 28 februari 2021 via het aanvraagformulier. Vragen bij het invullen? Stuur een mail naar vnjb@deburen.eu.


Voor wie?

 

Elk journalistiek talent met minstens drie jaar werkervaring die de mogelijheid heeft om 4 tot 8 weken te werken bij een redactie over de grens.

 

Voorwaarden?

 

Minimaal drie jaar werkervaring, voor gemotiveerde en internationaal georiënteerde journalisten met een bijzondere interesse voor Vlaanderen/Nederland en een duidelijk beeld van wat hij/zij tijdens de uitwisseling wil bijbrengen en opsteken van de gastredactie.

 

Werkwijze

 

In het reglement vindt je alle informatie en voorwaarden voor deelname aan de beurzen terug. Inschrijven kan via het aanvraagformulier voor de uitwisselingsbeurs. Met vragen kunt u terecht bij Xander Stroo (programmacoördinator deBuren) via het mailadres vnjb@deburen.eu of telefoonnummer 0032 2 212 1938.

 

Ondersteuning en Advies?

 

Voor ondersteuning bij het zoeken naar een gastredactie of contacten bij verschillende mediabronnen, stelt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten haar netwerk ter beschikking. Je kunt de VVOJ contacteren via bureau@vvoj.nl of tel. 0031 85 047 1652.

Vertel het verder: