Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Eenzame Avonturen

Met het talentontwikkelingstraject Eenzame avonturen geven De Gids, het oudste en breedst verspreide literaire tijdschrift van de Lage Landen en deBuren samen een flinke impuls aan het bijzondere grensgenre van de literaire non-fictie.

De auteurs

 

Om een nieuwe generatie schrijvers de kans te geven zich te bekwamen in dit genre, lanceerden we een gesloten oproep naar vijftien zorgvuldig geselecteerde kandidaten. Na een grondige en lastige selectieprocedure, selecteerden we: Fabienne Rachmadiev, Heleen Debeuckelaere, Jozefien van Beek, Lotte Lentes, Max Urai, Nikki Dekker, Selin Kuşçu en Steffie Van Neste. 

 

Ze krijgen een werkbudget en begeleiding van deBuren en De Gids, ontmoeten elkaar ter inspiratie en volgen samen workshops gegeven door gerenommeerde Vlaamse en Nederlandse auteurs. Het resultaat: een lekker lang literair non-fictiestuk. We hopen dat lezers van hun werk zich, zeventig jaar na de publicatie van Anna Blamans Eenzaam avontuur, met de slotregel van die roman verwonderd afvragen: ‘dit is de wereld, was ik er ooit eerder?’

 

 

Hun werk

Vertel het verder: