Transpoesie: lunch in Maison Hannon

Met o.a. Dewi de Nijs Bik

Tijdens een literaire lunch in het prachtige Maison Hannon ontmoeten vier vrouwelijke dichters van over heel Europa elkaar. 

De vier dichters dichter die je tijdens deze lunch kunt ontdekken zijn: Dewi de Nijs Bik (Nederland), Lucija Stupica Enbohm (Slovenië), Olimpia (Italië) , Imogen Stirling (Schotland) 
 
Zij brengen hun werk in de originele taal, maar een Engelse vertaling wordt voorzien. De voertaal van het gesprek is Engels. 

[Foto: door Jean-Pol GRANDMONT - own work, CC BY-SA 3.0]

Transpoesie is een jaarlijks poëziefestival in Brussel, dat wordt georganiseerd door EUNIC Brussels met talloze partners. In de periode van de Europese Dag van de Meertaligheid (26 september) nodigt Transpoesie dichters van over heel Europa uit en toont het hun werk, vertaald in meerdere talen, in de Brusselse openbare ruimte. deBuren selecteerde als Nederlandse dichter Dewi de Nijs Bik. 
 
Met deze dertiende editie wil Transpoesie de aandacht voor vrouwelijke Europese dichters vergroten. Zij laten zich inspireren door het Brusselse jaar van de art nouveau en treden op op onverwachte plekken in de hele stad.

Een samenwerking met EUNIC Brussels en Transpoesie