Spelbrekers | Wie maakt jouw keuze?

Met Tim Smits, Miriam Rasch en Anne Marijn Voorhorst

In het nieuwe seizoen van Spelbrekers breken wetenschappers, filosofen en kunstenaars elkaars speelveld open. Op de scheidingslijn tussen deze werelden gaan we op zoek naar nieuwe spelregels en perspectieven. Met in deze tweede aflevering: Tim SmitsMiriam Rasch en Anne Marijn Voorhorst over de vraag wie jouw keuze maakt. 

In deze tweede aflevering van Spelbrekers kijken we naar allerhande manieren waarop we in onze maatschappij beïnvloed worden en vragen we ons af hoe je daarin jezelf kunt handhaven als een autonoom en standvastig wezen dat zelf keuzes maakt. Of is het begrip ‘autonomie’ toe aan nieuwe invulling in een wereld van influencers, reclameblokken en overheidsmarketeers?

Hoogleraar persuasieve en marketingcommunicatie Tim Smits maakt ons wegwijs in ‘beïnvloedingsstrategieën’, waarna we daarop doordenken met filosoof Miriam Rasch van wie het boek Autonomie. Een zelfhulpgids net verscheen. Met haar vorige boek, Frictie: Ethiek in tijden van dataïsme, won ze de Socratesbeker 2021. Schrijver Anne Marijn Voorhorst gaat er artistiek mee aan de slag. Fiep van Bodegom modereert.