Leesclub met Sabrine Ingabire

In een klein gezelschap keren we ‘Lotgenoten’ binnenstebuiten

In een klein gezelschap keren we Lotgenoten binnenstebuiten. We vertellen wat ons het meest is bijgebleven en stellen auteur Sabrine Ingabire vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.   

Ajali is een Rwandees-Belgische tiener, die op het punt staat haar school af te ronden in Gent. Als kind van vluchtelingen probeert ze de complexiteit van de maatschappij te begrijpen en haar plek daarin te vinden. Ze gaat helemaal op in haar witte vriendenclub, omdat ze niet weet hoe Zwart te zijn. Haar oudere broer Benjamin lijkt wel te weten hoe hij zich moet voortbewegen in het land dat zijn moederland koloniseerde. Maar als hij plotseling zijn kamer in het ouderlijk huis niet meer kan verlaten, wordt Ajali geconfronteerd met hoe onbehandelde pijn eruitziet. Ook haar eigen pijn. Ajali en Benjamin, die opgroeien in een cultuur waar niet over gevoelens wordt gesproken, vinden elkaar uiteindelijk.  
 
Lotgenoten is een boek over de liefde tussen een broer en een zus, de liefde tussen een meisje en het land dat ze nooit heeft gekend en de liefde tussen kinderen en hun getraumatiseerde ouders die ze met hun stilte traumatiseren. 

Ticket inclusief boek (verzending inbegrepen): €25 
Ticket voor oud-schrijfresidenten (boek + verzending inbegrepen): €10 
Ticket (zonder boek): €5 
! Dit boek verschijnt pas eind januari, dus je kunt het verwachten begin februari 

© Bete van Meeuwen

Sabrine Ingabire (1995) is een Rwandees-Belgische journaliste, schrijfster en hoofdredacteur van Lilith Magazine. Ook schrijft ze regelmatig columns over popcultuur voor Dipsaus Podcast. Hiervoor werkte ze als redacteur en verslaggever bij NRC, als columniste bij De Morgen en MO* Magazine. In 2016 publiceerde zij haar eerste youngadultroman Le chemin vers le bonheur