deBuren Boekt

Leesclub met Elke Geurts

In een klein gezelschap keren we 'Wie is die vrouw?' binnenstebuiten

In een klein gezelschap keren we Wie is die vrouw? binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze. 

Het stof van haar scheiding is neergedaald en E.G. woont in haar eigen huis met haar twee dochters. Ze is bezig een nieuw thuis te creëren, en daarnaast een leven voor zichzelf op te bouwen met een nieuwe geliefde, wanneer ze ontdekt dat haar ex jarenlang een dubbelleven heeft geleid met een andere vrouw. 

Aanvankelijk wil E.G. hier niets mee doen, ze kán er ook niets mee. Deze wending van het verhaal is voor haar te groot, te lelijk en te onbevattelijk. Maar hoe ze ook probeert het verraad te vergeten, op de meest onverwachte momenten duikt het weer op. Dus besluit ze er tóch over te schrijven, om dat wat onder de oppervlakte borrelt en waar we in het dagelijkse leven maar liever niet te veel op letten, bloot te leggen. Terwijl in de buitenwereld een pandemie uitbreekt en de hele wereld op afstand van elkaar moet zien te blijven, leert zij juist steeds meer op mensen te vertrouwen en dichter bij zichzelf te komen dan ze ooit deed. 

Wie is die vrouw? sluit aan op het vorige boek van Geurts, Ik wel nog van jou, maar kan ook apart gelezen worden. [Foto © Keke Keukelaar]

‘Wraak ligt ook in dit boek voortdurend op de loer, en woede, een enorme elementaire woede, maar wat deze roman doet uitstijgen boven een al te menselijke exercitie is de blik die de verteller óók op zichzelf werpt.’

Marja Pruis - De Groene Amsterdammer

  • Ticket (boek + verzending inbegrepen): €25.

  • Ticket (zonder boek): €5.

© Keke Keukelaar

Elke Geurts publiceerde drie verhalenbundels en de romans De weg naar zee (2013) en Ik nog wel van jou (2017). Alle werden overladen met lof en genomineerd voor onder andere De Gouden Boekenuil, de BNG Literatuurprijs en de Anna Bijns Prijs. Daarnaast is ze schrijfdocent aan o.a. Schrijversvakschool Amsterdam.

Over deBuren Boekt

In de reeks deBuren Boekt brengen we Vlaamse en Nederlandse auteurs samen met een kleine groep lezers voor een diepgaand gesprek over één boek. Lees hier meer over deBuren Boekt.

Alles bekijken

Organisatie: deBuren.