KRT op vers vuur

De Grote Krimp World Tour gaat door!

Na optredens op Explore the North, Jonge Harten, theaterfestival Oerol en in het Nationale Theater beleeft literaire popband KRT z’n Vlaamse première op vers vuur! 

We don’t need NASA to tell us the truth.  
We don’t need politics.  
We don’t need journalism.  
We don’t need facebook.  
We can feel it.  
The universe is shrinking.  
We are shrinking.  
Welcome, to the Grote Krimp World Tour.   

Op een dag keert de groei van het heelal zich om en begint De Grote Krimp. Met liedjes en teksten over onze krimpende wereld, steekt popsensatie KRT het publiek een hart onder de riem. Maar kan je teruggrijpen naar het verleden als de toekomst zo wankel is? En is het podium wel de plek om eerlijk te zijn?   

Woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten brengen met dit literaire popconcert een tegenmythe voor de mythe van de groei. 

Over vers vuur
 
Op zaterdag 25 mei 2024 steken we opnieuw vers vuur aan. Dit festival van VONK & Zonen zal opnieuw de magische site van de Blikfabriek inpalmen voor een onbegrensde avond met taal die danst in muzikale acts en uit de mouw van een goochelaar tevoorschijn komt. 
 
Het volledige programma en alle info: https://www.vonkenzonen.be/productie/vers-vuur 

© Jantina Talsma

KRT is de gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. KRT kwam tot stand tijdens de Verwonderkamer, een ontmoeting tussen Vlaamse en Friese schrijvers gerealiseerd door Explore the North (Leeuwarden) en deBuren (Brussel).