Finale Korte Golf 2024

Dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten

Korte Golf is dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten uit Vlaanderen en Nederland. Tijdens een finaleavond luisteren we naar de 5 beste werken van 2024 en gaan we met de makers in gesprek. Er is livemuziek en aan het einde van de avond proosten we op de winnaars van de jury- en de publieksprijs. 

RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Betaal wat je kan (en voor een ander) €10  
Betaal wat je kan | Suggestie basisprijs €7  
Betaal wat je kan | Suggestie reductieprijs €3  
Betaal wat je kan | Gratis 

Deelnemers kunnen tot ten laatste dinsdag 2 april 2024 hun podcast van 3 minuten opsturen en meedingen naar spiksplinternieuwe opnameapparatuur én een plek in de veelbeluisterde podcast DOCS (VPRO/NTR) en het radioprogramma Zandman (VRT). Iedereen, van amateur tot radio-professional, kan meedoen. In april zal een vakkundige jury zich buigen over de inzendingen en selectie maken van 5 finalisten. De shortlist zal een paar weken voor de finale bekend worden gemaakt. Benieuwd naar de opdracht van dit jaar?

Lees hier meer over de opdracht en de spelregels.

De jury bestaat dit jaar uit podcastmaker Amalia De Roover (winnaar Korte Golf 2023), Elja Looijenstijn (podcastmaker, journalist & redacteur VPRO Gids) en theater- & podcastmaker Simon Heijmans (De Brand in het Landhuis en De Zachte Kracht).  

Meer info over Korte Golf via www.kortegolf.org  

Organisatie: Oorzaken in samenwerking met deBuren, VPRO, Beeld & Geluid en RITCS