De Literaire Tarotlijn

door Annemieke Dannenberg

In deze podcast neemt oud-schrijfresident Annemieke Dannenberg je mee in het mooie huwelijk tussen tarot en literatuur. Struin mee langs de Parijse cafés, geniet van literaire interpretaties van de kaarten en luister naar de ervaringen van bellers van de originele tarotlijn.

In oktober 2020 lanceerden we De Literaire Tarotlijn, een project van Annemieke Dannenberg met bijdragen van onder anderen haar collega-schrijfresidenten. Acht maanden lang genoten bellers van een literaire tarotlezing, dankzij de interpretaties van 22 schrijvers, en konden ze ook boodschappen achterlaten. Uitstekend materiaal voor een podcast, zo bleek. Struin mee langs de Parijse cafés, geniet van literaire interpretaties van de kaarten en luister naar de ervaringen van bellers.

In samenwerking met deBuren en met bijdragen van de auteurs van de schrijfresidentie Parijs in 2020 bij Fondation Biermans-Lapôtre.

In oktober 2020 lanceerden we 'De Literaire Tarotlijn', een project van Annemieke Dannenberg met bijdragen van de auteurs van de Schrijfresidentie 2020. Acht maanden lang genoten bellers van een literaire tarotlezing, dankzij de interpretaties van 22 schrijvers. Hoewel je De Literaire Tarotlijn niet meer kunt bellen, kun je dit huwelijk tussen tarot en literatuur wel herbeluisteren.

© Nicoleta Lupu

Annemieke Dannenberg (1993) schrijft gedichten en verhalen, maakt beleveniskunst en leest tarotkaarten. Ze studeerde Creative Writing en religiewetenschappen, en werkte als assistent-conservator bij het National Museum van Wereldculturen. Met haar kunst verkent ze het landschap tussen absurditeit en moderne zingeving, magie en ontgoocheling. Als lid van Leids kunstcollectief Roem werkt ze momenteel in opdracht van onder andere museum De Lakenhal.

De Tarotlijn op haar website: https://www.annemiekedannenberg.nl/de-literaire-tarotlijn/

Volg deBuren op je favoriete podcast
app en mis nooit meer een aflevering!