Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hooray for the Essay!

Een essaywedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar

 

Heb je een uitgesproken mening, een vlijmscherpe pen en deel je je hersenspinsels graag met de publieke opinie? Doe mee met de essaywedstrijd Hooray for the Essay! De winnaar gaat naar huis met bakken roem en vijfhonderd euro. Het winnende essay wordt bovendien gepubliceerd in rekto:verso!

Deelnemen?

Centraal in de essaywedstrijd staat het werk van essayist en dichteres Audre Lorde (°1943, † 1992). Zelf omschreef ze zich als zwarte lesbienne, moeder, strijder en dichter. Ga aan de slag met één of meerdere van haar quotes uit het gebundelde werk Sister Outsider. Ten laatste maandag 12 oktober (vóór 10:00) verwachten we jouw essay van maximaal 2000 woorden.

ALLE INFO EN QUOTES

Een jury met onder meer Scherpsteller Warda El-Kaddouri en columnist Orlando Verde, selecteert de uiteindelijke top drie.


Tijdens de Closing Night van Pilar ASAP The Fluid Identity Edition op donderdag 12 november zetten Pilar en deBuren het winnende schrijftalent in de spotlights. Tijdens die avond sluiten we het multidisciplinaire kunstenfestival feestelijk af. Zo heffen we het glas en brengen Radna Fabias, Jaouad AlloulLoulou João en Lisette Ma Neza in première elk een eigen artistieke interpretatie van Lordes werk.

Organisatie: Pilar, deBuren en rekto:verso.