Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hooray for the Essay!

Een essaywedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar

 

Heb je een uitgesproken mening, een vlijmscherpe pen en deel je je hersenspinsels graag met de publieke opinie? Doe mee met de essaywedstrijd Hooray for the Essay! De winnaar gaat naar huis met bakken roem en vijfhonderd euro. Het winnende essay wordt bovendien gepubliceerd in rekto:verso!

Deelnemen?

Laat je inspireren door de volgende quotes uit het werk van essayist en dichteres Audre Lorde (°1943, † 1992). Zelf omschreef ze zich als zwarte lesbienne, moeder, strijder en dichter.

Geen voorkennis van haar werk vereist voor deelname aan de wedstrijd.

 

Doorheen de geschiedenis werd verandering door een veelheid aan actievormen gegenereerd, door een verscheidenheid aan activisten. Ze gebruikten hun pen, stem, lichaam en psyche om verandering tot stand te laten komen. Ook vandaag kleurt activisme onze maatschappelijke verandering, zowel langs rechter als linker zijde, zowel door jong als oud, door een veelheid aan intersecties, voor een veelheid aan doelen. Hoe ziet de wereld van morgen er uit? En hoe brengen we dat best tot stand?

 

Ten laatste maandag 12 oktober (vóór 10:00) verwachten we jouw essay van maximaal 2000 woorden.

ALLE INFO EN QUOTES

Een jury met onder meer Scherpsteller Warda El-Kaddouri en columnist Orlando Verde, selecteert de uiteindelijke top drie.


Tijdens de Closing Night van Pilar ASAP The Fluid Identity Edition op donderdag 12 november zetten Pilar en deBuren het winnende schrijftalent in de spotlights. Tijdens die avond sluiten we het multidisciplinaire kunstenfestival feestelijk af. Zo heffen we het glas en brengen Radna Fabias, Jaouad AlloulLoulou João en Lisette Ma Neza in première elk een eigen artistieke interpretatie van Lordes werk.

Organisatie: Pilar, deBuren en rekto:verso.