Magazine

De activiteiten en projecten van deBuren krijgen hier een vervolg in de vorm van tekst, podcast en video. Laat je inspireren en grasduin door alle deBuren kijk-, lees-, en luistercontent.
Hier vind je de foto's, pleidooien en gesprekken

Herbeleef | Nieuw Geluid Live 2022

In het najaar van 2022 vond de eerste editie van Nieuw Geluid Live plaats. Na twee weken van intensieve masterclasses brachten de deelnemers enkele columns op het podium om er nadien met elkaar over in gesprek te gaan. Wil je het allemaal nog eens beluisteren? Ontdek hier de twaalf spraakmakende stemmen van 2022.

Lees meer
door Louise Souvagie, Sharvin Ramjan en Nina Poels

De (on)zin van safer spaces

Tijdens Nieuw Geluid Live in oktober 2022 gingen Louise Souvagie, Nina Poels, Sharvin Ramjan met elkaar in debat over de zin en onzin van safer spaces. Waarom zijn safe spaces vandaag nodig? Waar dreigt het soms wel eens mis te lopen? En is er nog ruimte voor frictie in de kunstwereld? Moderatie door Jozefien Daelemans

Lees meer
door Anouk Torbeyns en Tuly Salumu

Hoe voelt het om deel te zijn van een regenbooggezin?

Tijdens Nieuw Geluid Live 2022 praatten Tuly Salumu en Anouk Torbeyns over de moeilijkheden van een regenbooggezin. Tuly heeft een witte zoon en een bruine dochter, Anouk is geadopteerd en groeide op in een witte familie. Op welke obstakels stoot je in een regenbooggezin? Waarom wordt er zo weinig over gesproken? En welke taboes klinken erin door? Een gesprek over het leven in verschillende werelden, je (nergens) thuis voelen, en het gebrek aan representatie. Gemodereerd door Martha Claeys.

Lees meer
door Naomi Izabela Kimuena en Daaf Borren

Moeten we beter leren luisteren naar jongeren?

Tijdens Nieuw Geluid Live 2022 gingen Daaf Borren en Naomi Izabela met elkaar in gesprek over de stem van jongeren in het publiek debat. Komen jongeren te weinig aan bod? Wat moet er veranderen? En hoe gebeurt dat in Afrika? Moderatie door Britt Buseyne

Lees meer
Filter wissen
Filter op het thema, project of meer
Categorie
Project / Reeks
Thema's