Magazine

De activiteiten en projecten van deBuren krijgen hier een vervolg in de vorm van tekst, podcast en video. Laat je inspireren en grasduin door alle deBuren kijk-, lees-, en luistercontent.
door Sixtine Bérard

‘Radicale zachtheid’ als strategie om hoopvol te blijven

Is er een alternatief? De schrijfwedstrijd Hooray for the Essay zocht in 2022 een uitweg uit het dominante systeem. Volgens finalist Sixtine Bérard ligt het alternatief recht voor onze neus. In vijf etappes breekt ze een lans voor radicale zachtheid. ‘Radicale zachtheid is een bril om naar de wereld te kijken, om utopische toekomstmogelijkheden te ontwaren in het nu.'

Lees meer
door Mandula van den Berg

Heiligschennis

Is er een alternatief? De schrijfwedstrijd Hooray for the Essay zocht dit jaar een uitweg uit het dominante systeem. Mandula van den Berg won met haar essay Heiligschennis, waarin ze fanfictie herwaardeert als een 'nieuwe, speelse manier om te gaan met eigenaarschap'.

Lees meer
door Iona Daniel

Alles mag hier

Alles mag hier is een eigentijds hoorspel met veel muziek en een verhaal over de liefde. Eerste middelbare school-liefde. De liefde voor een huisdier. De liefde voor een partner, waarbij je soms, zonder dat je het doorhebt, een beetje in de ander verandert. Een verhaal over doelbewust onze ogen sluiten. Liefde maakt blind, maar gulzigheid ook.

Lees meer
Filter wissen
Filter op het thema, project of meer
Categorie
Project / Reeks
Thema's