Theatermakers schrijven citybooks

Datum 25 juni 2013

Met de zomertheaterfestivals in het vooruitzicht laten we u graag kennismaken met de citybooks van toneelschrijvers en theatermakers. Ontdek het verhaal van Walter van den Broeck waarin hij als 'Migrant in Turnhout' door de stad loopt, beluister Thomas Gunzigs avontuur in 'Het reservaat' Charleroi, lees wat Maud Vanhauwaert (foto) schrijft over Lublin en Peter Holvoet-Hanssen over Oostende. Ontmoet met Rebekka de Wit een monnik in 'Zoals Venetië nu'. Volg Jeroen Olyslaegers naar Utrecht en Oostende, of Abdelkader Benali in Sheffield en Skopje. Lasha Bugadze, een grote naam in de Georgische toneelwereld schreef over Turnhout en Tbilisi.

Met de zomertheaterfestivals in het vooruitzicht laten we u graag kennismaken met de citybooks van toneelschrijvers en theatermakers. Ontdek het verhaal van Walter van den Broeck waarin hij als Migrant in Turnhout door de stad loopt, beluister Thomas Gunzigs avontuur in Het reservaat Charleroi, lees wat Maud Vanhauwaert (foto) schrijft over Lublin en Peter Holvoet-Hanssen over Oostende. Ontmoet met Rebekka de Wit een monnik in Zoals Venetië nu. Volg Jeroen Olyslaegers naar Utrecht en Oostende, of Abdelkader Benali in Sheffield en Skopje. Lasha Bugadze, een grote naam in de Georgische toneelwereld schreef over Turnhout en Tbilisi. Chris Van Camp liet zich door Chartres inspireren tot een dialoog. De Zuid-Afrikaanse Brink Scholtz schreef over Utrecht en Grahamstown. Rebecca Lenaerts schreef een imaginaire performance over Sheffield, in het audioboek aangevuld met een soundscape van geluiden opgenomen in die stad.

citybooks zijn audioboeken die je gratis kunt downloaden in diverse talen. Korte literaire luisterverhalen voor op vakantie, als filetroost of ... tijdens het strijken.  Op www.citybooks.eu vind je stadsportretten door meer dan 100 internationale schrijvers, dichters, fotografen en videasten.