Publiekslieveling Korte Golf opnieuw in de prijzen

Datum 1 december 2016

Dat ons publiek een neus (én een goed oor) heeft voor sterke radio, wisten we al langer. Anke Van Meer, die dit najaar nog de Publieksprijs Korte Golf verzilverde, wint nu ook de Podcastwedstrijd van Radio 1.

'Onder mijn jas' wint publieksprijs Korte Golf 2016

Elk jaar slaan deBuren, de Brakke Grond, Grenzeloos Geluid en In the Dark de handen in elkaar voor de radiowedstrijd Korte Golf. De prijs bekroont de beste radiodocumentaires en hoorspelen van drie minuten. In het najaar van 2016 deelden we voor de vierde keer palmen uit.

De kwaliteit van de inzendingen lag in 2016 opmerkelijk hoog. De opdracht dit jaar? Maak 3 minuten radio met (1) een slaapliedje, (2) een afgeluisterd gesprek en (3) een kledingstuk in de titel. Anke Van Meer won met haar inzending de harten van het publiek.

 

Het oordeel van de jury:

'Deze Amélie Poulain van de radio laat het knetteren in het hoofd van de luisteraar. Het plezier van de maakster werkt aanstekelijk, dit is radio op z'n visueelst - een geslaagde manier om gedachtekronkels en een constante gedachtestroom over te brengen, een snedige montage die zelfs na een vijfde beluistering niet verveelt. Een lofzang op het vermoeden.' 

Luister naar Onder Mijn Jas op het SoundCloud-kanaal van deBuren

 

'Letterbotsingen' bekroond tot De Beste Podcast

Radio 1 startte een paar maanden geleden de zoektocht naar frisse, creatieve en Nederlandstalige audioverhalen met een gloednieuwe wedstrijd: De beste podcast. Winnaar werd Anke Van Meer met Letterbotsingen. Ze kruipt daarin in het hoofd van een man met afasie.

 

Het oordeel van de jury:

'Anke Van Meer is erin geslaagd om chaos in een mensenhoofd om te zetten in geluid. Het resultaat is een tot de verbeelding sprekende podcast, heerlijk poëtisch en creatief gemonteerd zoals een luisterspel, met een knappe opbouw.'

 

Luister naar Letterbotsingen via de website van Radio 1 (onder aan de pagina)

© Nichon Glerum