Oproep Korte Golf 2023

dé wedstrijd voor de beste podcasts van 3 minuten

Datum 20 februari 2023

De Korte Golf Wedstrijd viert haar 8ste editie! Wie vóór 13 april een podcast van 3 minuten instuurt dingt mee naar spiksplinternieuwe opnameapparatuur én een plek in de veelbeluisterde podcast DOCS (VPRO/NTR) en het radioprogramma Zandman (VRT). Iedereen, van amateur tot radio-professional, kan meedoen.

Deadline en prijsuitreiking

Fictie, documentair of iets er tussenin: bij de Korte Golf Podcastwedstrijd maakt het niet uit. Op 12 april 2023 om 23.59 sluit de inschrijving. Vanaf 15 mei mag het publiek online stemmen. De feestelijke prijsuitreiking aan de jury- én een publiekswinnaar vindt plaats tijdens het Oorzaken Internationaal Podcastfestival op zaterdag 3 juni in Amsterdam, bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Voorwaarden
  • Een ontmoeting tussen (minstens) 2 tegenpolen.

  • In de titel: iets dat je ziet als je omhoog kijkt.

  • Het geluid van ‘iets dat communiceert’ vanuit het archief van Beeld & Geluid.

Let op: je inzending mag maximaal 3 minuten duren, moet Nederlandstalig zijn en je mag enkel rechtenvrije muziek gebruiken. Het geluid van ‘iets dat communiceert’ vind je op de SoundCloud-pagina van Oorzaken.

Het bestand mag maximaal 8MB groot zijn.

Jury

De jury bestaat uit Raf Njotea (podcastmaker van o.a. Ouder, scenarist en De Standaard-columnist), Remy van den Brand (eindredacteur en programmamaker bij de VPRO) en Simone Milsdochter (actrice, theatermaker en finalist van Korte Golf in 2021 en 2022).

Stuur hier je podcast in

Vóór 12 april 23.59

Zowel de jury- als de publiekswinnaar krijgen een cheque voor apparatuur. Daarnaast wordt de Top 5 uitgezonden in DOCS (NTR).

De feestelijke uitreiking is tijdens het Oorzaken Internationaal Podcastfestival op zaterdag 3 juni in Amsterdam, bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Stel ze gerust, via kortegolf@oorzaken.org

Meer over Korte Golf?

Hier vind je alle teksten, podcasts en informatie.

Alles bekijken

Korte Golf is een initiatief van OORZAKEN in samenwerking met deBuren, VPRO en Beeld en Geluid.

Illustraties: Zarlasht Zia