Schrijfresidentie 2013

Musée Dupuytren

door Katharina Smets

Datum 1 april 2014

Katharina Smets resideerde in de zomer van 2013 op uitnodiging van deBuren twee weken in het Huis Biermans-Lapôtre. Ze bezocht er het bizarre Musée Dupuytren, vol schimmige zaken op sterk water. Ze maakte van haar bezoek een radiodocumentaire, waarin het museum in woord en geluid tot leven komt. Laat u meevoeren door deze wel heel bijzondere audioguide!

Dit audioverhaal ontstond op basis van een residentieproject van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de Stichting Biermans-Lapôtre. Het verhaal werd eerder uitgezonden in VPRO's De Avonden.

© Marianne Hommersom

Katharina Smets (1984) is filosoof, Germanist en theaterwetenschapper van opleiding. Ze werkt als reporter en radiodocumentairemaker voor onder andere KlaraRadio 1VPROBBC World Service en NPR. Radiodocumentaires zijn wat vergeten; dat geeft juist veel vrijheid, meent Katharina. Ze combineert muziek met taal, met stem, met een goed verteld verhaal. De laatste jaren verschuift haar werkgebied steeds meer richting theater en live radio-performance. Ze is drijvende kracht achter Luister in het duister.

Alles bekijken