Leegstandsproza in beeld

Datum 27 maart 2020

Voor Leegstandsproza vingen drie Friese en drie Vlaamse schrijvers de verhalen van de Almondestraat, een straat die binnenkort wordt gesloopt in Rotterdam. Tijdens de residentieperiode toonden schrijvers en bewoners op wekelijkse Soepavonden in de Huiskamer van Pension Almonde al een tipje van de sluier.

Leegstandsproza | Aftermovie

Voor Leegstandsproza vingen drie Friese en drie Vlaamse schrijvers de verhalen van de Almondestraat, een straat die binnenkort wordt gesloopt in Rotterdam.

Een straat met 52 sociale woningen in Rotterdam die over ruim een jaar allemaal plaats moeten maken voor nieuwe appartementsgebouwen en andere projectontwikkelaarsideeën. De sociale woningen in de Almondestraat worden gesloopt (of heel ingrijpend gerenoveerd) in verband met funderingsproblemen. Zes schrijvers krijgen de opdracht om de verhalen van de straat te vangen. Samen met een bewoner bereiden ze een tekst voor, geïnspireerd door het levensverhaal van de bewoner in kwestie. De bewoner zelf zal de tekst voordragen tijdens verschillende presentatiemomenten in Rotterdam én Leeuwarden.

 

Tijdens de residentieperiode toonden schrijvers en bewoners op wekelijkse Soepavonden in de Huiskamer van Pension Almonde al een tipje van de sluier.