Knack Boekenburen is jarig

Datum 1 september 2010

In augustus 2009 kreeg Knack on line er een zusje bij met literair nieuws: Knack Boekenburen. Vanaf de lancering een jaar geleden was het de bedoeling om met Knack Boekenburen vooral te focussen op de Vlaamse én Nederlandse letteren maar ook de buitenlandse literatuur komt dagelijks onder de aandacht. Ondertussen zijn er ongeveer 1500 posts gemaakt. Dagelijks worden er een viertal berichten online gebracht door een literaire equipe die gestaag aangroeit. Met de steun van de Provincie Antwerpen en het Vlaams-Nederlandse huis deBuren te Brussel belooft Knack Boekenburen in zijn tweede jaargang minstens even spraakmakend te zijn.

Op 19 augustus 2009 kreeg Knack on line er een zusje bij met literair nieuws: Knack Boekenburen.

Vanaf de lancering een jaar geleden was het de bedoeling om met Knack Boekenburen vooral te focussen op de Vlaamse én Nederlandse letteren maar ook de buitenlandse literatuur komt dagelijks onder de aandacht. Daarnaast programmeert Knack Boekenburen bewust breed: van de klassieke roman of dichtbundel tot thrillers, strips, non-fictie en opiniëring. Alle mogelijke genres en literaire expressievormen kwamen van in het begin aan bod. De spraakmakende blogs van Benno Barnard, Paul Claes (‘Glimpen'), Peter Terrin (‘Outsider') en Joris Note (‘Nagelezen') zijn ondertussen blijvers geworden. ‘Tvlivre', de streaming videoblog van Bart Van Loo die op onnavolgbare manier zijn enthousiasme voor de literatuur ventileert, is van recente datum. ‘Bladwijzer', het wekelijkse boekenprogramma van de regionale televisie RTV, gaat al langer mee.

Gemiddeld haalt Knack Boekenburen minimaal een duizendtal unieke bezoekers per dag en maximaal drie- tot achtduizend eenmalige digitale lezers bij literaire topevenementen, zoals de bekendmaking van de Nobelprijs literatuur, of literair nieuws heet van de naald, zoals bij de berichtgeving over het uit het niets opgedoken collaboratiedossier van tiener Hugo Claus.

Ondertussen zijn er ongeveer 1500 posts gemaakt. Dagelijks worden er een viertal berichten online gebracht door een literaire equipe die gestaag aangroeit. Karl van den Broeck, Frank Hellemans, Maaike Schwering, Piet de Moor, Maarten Dessing, Guido Lauwaert, Fred Braeckman, Jeroen Bert, Philip Hoorne, Bart Van der Straeten, Lukas De Vos, Jan Stevens, Annelies De Waele en Tom Van Imschoot volgen de literaire actualiteit op de voet. Met de steun van de Provincie Antwerpen en het Vlaams-Nederlandse huis deBuren te Brussel belooft Knack Boekenburen in zijn tweede jaargang minstens even spraakmakend te zijn.

U leest toch ook digitaal?!http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/boeken/