Gluren bij de buren | Bedankt voor jullie inzendingen!

Datum 11 januari 2016

Hoe goed ken jij je buren, hier en over de grens? BesteBuren en Hard//Hoofd vroegen het aan alle jonge pennen in Nederland en Vlaanderen. Inzendingen stroomden binnen. Op 27 januari brengen de vijf laureaten hun tekst op de planken en maken we de winnaars bekend.

Hoe goed ken jij je buren, hier en over de grens? BesteBuren en Hard//Hoofd vroegen het aan alle jonge pennen in Nederland en Vlaanderen. Inzendingen stroomden binnen. Op 27 januari brengen de vijf laureaten hun tekst op de planken en maken we de winnaars bekend. Alsof dat nog niet genoeg is belonen we elke inzending met twee kaartjes voor het grote slotmoment van de reeks Een gemiste kans? in Amsterdam of Brussel!

 

Schrijfwedstrijd Gluren bij deBuren

2015 is het jaar van BesteBuren; een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren. Die samenwerking lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is de vraag hoe goed we elkaar nou eigenlijk echt kennen. Samen met online tijdschrift Hard//Hoofd ging BesteBuren op zoek naar verhalen, essays, gedichten, dromen, of andere schriftelijke uiteenzettingen waarin je jouw idee, anekdote, filosofie of misschien wens hierover onthult.

We ontvingen maar liefst 55 inzendingen van enthousiaste, getalenteerde jonge schrijvers uit Vlaanderen en Nederland. Alle teksten worden nu aandachtig gelezen, waarna de 5 beste worden uitgekozen. De schrijvers van deze teksten krijgen op 20.01 bericht. De finalisten mogen hun stuk voor het voetlicht brengen tijdens de de avond Een gemiste kans? op 27.01 in de Brakke Grond in Amsterdam. Een gemiste kans? is een tiendelige reeks waarin prominente sprekers ingaan op de vraag: ‘Wat als Nederland en België samen waren gebleven?' en is onderdeel van het BesteBuren-programma. Een professionele jury maakt aan het eind van de avond de winnaar bekend en ook het publiek bekroont een tekst.

Prijzen

Voor de winnaar:

250 euro 2 tickets voor het liefdesweekend van BesteBuren op 13 of 14 februari 2016 in deSingel in Antwerpen Publicatie van de winnende tekst op de website van BesteBuren Publicatie van de winnende tekst op de website van Hard//Hoofd Een één op één gesprek met een van de eindredacteuren van Hard//Hoofd

Voor de publiekslieveling:

Publicatie van de winnende tekst op de website van BesteBuren  Publicatie van de winnende tekst op de website van Hard//Hoofd  Een één op één gesprek met een van de eindredacteuren van Hard//HoofdTroostprijsElke inzending krijgt twee kaartjes voor Een gemiste kans? | Amsterdam op 27 januari 2016 of Een gemiste kans? | Brussel op 4 februari 2016. Mail 'Gluren bij deBuren' naar info@besteburen.eu en geef aan of je naar Amsterdam of Brussel wil komen en we zetten je op de gastenlijst.    Mis de prijsuitreiking in Amsterdam niet!