'Er is meer in het leven dan Reve': bestel nu de affiche!

Datum 29 september 2020

deBuren en LangZullenWeLezen lanceerden op 30 oktober literaire bouwpakketten voor leesclubs. Via kant-en-klare vragenlijsten en tips kunnen leesclubs kennismaken met acht debuterende auteurs. En daar horen affiches bij voor in de bibliotheek en de boekhandel. Onder de titel ‘Er is meer in het leven dan Reve’ maken we lezers warm voor jong talent.

Over de bouwpakketten

 

Leesclub meets jong talent. Dat is de inzet van de bouwpakketten die deBuren en LangZullenWeLezen aanbieden op langzullenwelezen.be/leesclubs. Alle bouwstenen die een leesclub nodig heeft om nieuw werk te ontdekken, te lezen en te doorgronden zijn daarvoor aanwezig. In korte filmpjes vertellen de auteurs over het maakproces en gaan ze dieper in op specifieke fragmenten uit hun werk. Literatuurwetenschapper Kila van der Starre stelde voor elk boek een reeks leesclubvragen op en geeft ook enkele handige algemene tips: hoe modereer je zo’n bijeenkomst, wat als het gesprek stilvalt en hoe bespreek je samen poëzie? 

 

 

De makers en hun werk

 

Samen een boek lezen en binnenstebuiten keren, betekent ook samen nieuw talent ontdekken. deBuren en LangZullenWeLezen schuiven hierbij, in samenspraak met het Overleg Literaire Organisatoren, bewust jonge makers naar voren die meer dan de moeite waard zijn om in het gezelschap van een groepje lezers te leren kennen. De selectie:

 

Mohamed Ouaamari met Groetjes uit Vlaanderen  Iduna Paalman met De grom uit de hond halenAnneleen Van Offel met Hier is alles veiligJens Meijen met XenomorfAya Sabi met Verkruimeld landThomas van der Meer met Welkom bij de club  Dominique De Groen met OfferlamJoost Oomen met Het Perenlied. 

 

Deze auteurs waren ook al te horen in Groen Gebladerte, de podcast waarin Tom De Cock acht jonge auteurs over hun boekenkast en hun prille oeuvre interviewt.

Bestel de poster ‘Er is meer in het leven dan Reve’ voor in de biblioheek en boekhandel

 

Onder de titel ‘Er is meer in het leven dan Reve’ bieden wij posters aan om in de bibliotheek of boekhandel op te hangen. Ideaal voor een verzameling ‘te ontdekken talent’. Ontvang je graag zo’n gratis poster met de auteurs van Groen Gebladerte? Stuur dan een mailtje naar info@deburen.eu

Win boeken voor je leesclub

 

Van 30 oktober tot en met 30 november 2020 kun je voor alle lezers van je leesclub één van de acht Groen Gebladerte-boeken winnen! Misschien organiseert jouw bibliotheek of boekhandel er ook wel een? Vertel hier dan kort welk boek jouw leesclub verdient en waarom. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete post en degene met de meeste voorkeuren krijgen een boekenpakket (één boek per lid van de leesclub) opgestuurd.

 

>> Naar de wedstrijd