Nieuw Geluid

Deelnemers Nieuw Geluid 2022 bekend

Dit zijn de namen!

Datum 30 juni 2022

Twaalf namen om te onthouden: Daaf Borren, Martha Claeys, Kelia Kaniki Masengo, Anouk Torbeyns, Senne Misplon, Mariska van Dam, Nina Poels, Tuly Salumu, Britt Buseyne, Sharvin Ramjan, Louise Souvagie en Naomi Izabela Kimuena. Zij werden geselecteerd om in het najaar van 2022 deel te nemen aan de eerste editie van Nieuw Geluid, een talentontwikkelingstraject voor spraakmakende stemmen die hun plaats zoeken in het publieke debat.

Nieuw Geluid, eerste kennismaking bij deBuren

© Sarah Van Looy

Anouk Torbeyns schreef al onder meer voor StampMedia, Charlie Magazine en De Standaard. Als journalist luisterde ze vooral naar anderen hun verhaal. Nu wil ze zelf meer het woord nemen over thema’s die haar na aan het hart liggen, zoals (anti)racisme, (de)kolonisatie en (interlandelijke) adoptie. Schrijven voor publiek lukte al aardig, nu nog leren praten.

© Sarah Van Looy

Britt Buseyne is podcastmaker, columnist en aanjager rond duurzaamheid en impact ondernemen. In haar podcast Sustainababbels gaat ze met ondernemers in kritische dialoog over de manier waarop ze een positieve impact (zouden) kunnen maken. In haar werk legt ze de klemtoon graag op systeemdenken, ethiek en gedeelde verantwoordelijkheid.

© Sarah Van Looy

Daaf Borren is Afrikajournalist en spreker. Hij schrijft voor Uitgeverij Pluim een boek waarin hij reisverhalen verweeft met het geluid van generatiegenoten uit alle Afrikaanse windstreken. Ook is hij de oprichter van The Bright Continent, een platform waar hij Afrikaanse jongeren de mogelijkheid biedt om een andere kant van hun land en continent te laten zien. Zijn werk verscheen onder andere in De Groene Amsterdammer, MO* Magazine en bij Al Jazeera. Ook brengt hij op de radio regelmatig verslag uit van recente reizen.

© Sarah Van Looy

Kelia Kaniki Masengo is aspirant-mediamaker. Met haar pen en stem wil ze de wereld mooier maken. Ze denkt na over identiteit, inclusie en moederschap. Haar overpeinzingen en reflecties deelde ze in een reeks columns op mo.be. Kelia is medeoprichter van Words of Colour, een schrijvers-collectief door en voor vrouwen van kleur.

© Sarah Van Looy

Louise Souvagie is schrijver, kunstenaar en cultuurwerker. Ze spreekt het liefst over kunst of de context waarbinnen kunst tot stand komt. Sinds kort is ze de helft van het podcastduo GALLERINAS, waarmee ze het hedendaagse kunstenlandschap becommentarieert. Ze schreef oa voor Subbacultcha en rekto:verso.

© Sarah Van Looy

Mariska van Dam denkt als filosoof graag na over tijd, mentale gezondheid en politiek. Ze is geregeld op het podium te vinden voor operette, kleinkunst of poëzie. Af en toe slingert ze wat verzen en essays de wereld in, waarvan sommige het schoppen tot de Turing Top 100 of de ISVW. Tevens redacteur bij Radix.

© Sarah Van Looy

Martha Claeys is doctor in de filosofie en zoekt als schrijver en spreker naar hoe mensen zich goed tot elkaar kunnen verhouden. Ze is ervan overtuigd dat het begrijpen van emoties, zoals trots, woede of liefde, helderheid kan brengen in ethische vraagstukken. Martha is host en producer van de podcast Kluwen. Haar geschreven werk verscheen onder meer in De Standaard, Knack, De Morgen, en rekto:verso. Meer over en door haar kan je vinden op marthaclaeys.com.

© Sarah Van Looy

Naomi Izabela Kimuena studeert in Antwerpen en is sinds 2020 reporter bij StampMedia. Ze is youth activist voor Plan International, lid van Amnesty International en werd in april 2022 verkozen tot voorzitter van de Antwerpse Jeugdraad. Naomi werkt rond thema’s als mediawijsheid, mentaal welzijn, mensenrechten en kinderrechten en wil de stem van jongeren meer vertegenwoordigd zien in het publieke debat.

© Sarah Van Looy

Nina Poels woont, werkt en heeft lief in Brussel. In 2021 studeerde ze af in Gender en Diversiteitsstudies, waarna ze haar huidige job begon als franstalige coördinatrice van Sophia vzw. In 2022 won ze de derde prijs van de Emile Zola schrijfwedstrijd. Nina schrijft over vrouw zijn in een hoofdstad, (hyper)seksualiteit en intimiteit en relaties. Daarnaast is ze ook militante als erotisch (paal)danseres.

© Sarah Van Looy

Senne Misplon is lezinggever, ondernemer en student aan de master Gender & Diversiteit. Vanuit zijn eigen ervaring als trans man en opgebouwde expertise wil hij jong en oud sensibiliseren over thema's zoals gender en seksuele diversiteit, mentale gezondheid en (media)representatie. Dit doet hij via lezingen, interviews en zijn social media. > sennemisplon.com

© Sarah Van Looy

Sharvin Ramjan heeft een bachelor Autonome Beeldende Kunst en een achtergrond als extravagante performer in het nachtleven. Hij werkt voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, als host voor Rotterdam Pride en als bestuurslid bij HipSick. Samen met zijn partner runt hij het Instagram-account Happy Village Interior waar queerness en interieur samen komen. Binnen het culturele veld bemoeit hij zich gevraagd en ongevraagd met thema’s zoals identiteit, meerstemmigheid, kansengelijkheid en maakt hij graag meer ruimte voor BIPOC LHBTQIA+ perspectieven.

© Sarah Van Looy

Tuly Salumu is journalist en schrijver. Daarnaast geeft ze les, en werkt ze voor VRT Educatie. Haar werk verscheen in De Standaard, Het Nieuwsblad, recto:verso en MO* Magazine. Ze schrijft vooral over identiteit en colorisme in ‘regenbooggezinnen’, ouders en kinderen met een verschillende huidskleur.