deBuren en Perdu zoeken dichters voor Vers van het Mes 2022

Datum 17 maart 2022

Na een door corona geplaagde veertigste editie, die plaatsvond eind 2021, gaan poëziestichting Perdu en deBuren opnieuw op zoek naar dichters die nog geen bundel hebben gepubliceerd. Ben jij de dichter die we zoeken?

Vers van het Mes wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan aanstormend poëzietalent. Tijdens drie podiummomenten in Nederland en Vlaanderen krijgen de geselecteerde dichters de kans om hun werk aan een publiek te presenteren door middel van voordracht en een poëtica waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hun rol daarin.

 

We vragen een eerste versie van de poëtica tegen eind juli. De optredens vinden plaats in oktober 2022.

 

  Deelnemen?

 

Stel je ten laatste op 30 april kandidaat via een mailtje aan aline@deburen.eu  (Vlaamse kandidaten) of redactie@perdu.nl  (Nederlandse kandidaten).

 

 

De aanmelding bestaat uit

 

Een korte motivatie (maximaal 200 woorden) Een beknopte positionering van je werk in het poëzielandschap (maximaal 200 woorden) Een kritische selectie van een aantal gedichten (minimaal 5, maximaal 10)

 

Opgelet! We vragen je om je aanmelding als 1 PDF-bestand aan te leveren en om het te anonimiseren (d.w.z.: vermeld je naam niet op de pagina’s of in de titel van het bestand, vermeld in de begeleidende e-mail wél je telefoonnummer en je huidige woonplaats.

 

 

Voorwaarde voor deelname

 

Je bent minstens 18 jaar Je inzending is nog niet eerder gepubliceerd* Je inzending is je eigen werk Je inzending is voor 1 mei 2022 ingezonden

*ongepubliceerd wil zeggen: de dichter heeft nog geen eigen bundel gepubliceerd; tijdschriftpublicaties of (DIY) chapbooks of zines mogen wel. Over de selectie zal niet gecorrespondeerd worden, enkel met geselecteerden.