De Vlaamse minister-president bezoekt Nederland en legt een krans bij het graf van Willem I

Datum 27 mei 2015

"De culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland krijgt momenteel een nieuwe impuls" aldus de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. Hij was vorige week te gast in Nederland waar hij hulde bracht aan Willem I en met de koninginnen Maxima en Mathilde de prestigieuze BesteBuren-expo Vormidable opende, met topwerk uit de Vlaamse hedendaagse beeldhouwkunst. Herbeluister het interview met Geert Bourgeois.  

"De culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland krijgt momenteel een nieuwe impuls" aldus de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. Hij was op 20 mei te gast in Nederland waar hij hulde bracht aan Willem I en met de koninginnen Maxima en Mathilde de prestigieuze BesteBuren-expo Vormidable opende, met werk uit de Vlaamse hedendaagse beeldhouwkunst.

De tentoonstelling Vormidable is een topper. Het kruim van de Vlaamse kunstenaars staat hier opgesteld. Panamarenko en Fabre ontbreken natuurlijk niet, maar ook minder bekende namen als Sofie Muller, Philip Aguirre y Otegui en Leo Copers gooien hoge ogen. Dat deze parel veel volk zal lokken, staat buiten kijf: de organisatoren verwachten niet minder dan 200.000 bezoekers!

Het belooft een van de hoogtepunten te worden van Beste Buren, het feestjaar waarin de culturele banden tussen Nederland en Vlaanderen aangehaald worden.

Herbeluister hier het interview op Radio 1.

Lees meer