Aanmeldtekst Schrijfresidentie 2021: Spel, spelregels en …

De Cursus

Door Sanne Aletta van Otten

Datum 27 mei 2021

Achttien jonge schrijvers nemen in de zomer van 2021 deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. De kandidaat-schrijfresidenten van 2021 kregen de opdracht om zich te verhouden tot het thema ‘Spel’. Dit resulteerde in vormexperimenten, speelse teksten en kritische stemmen over de spelregels van onze maatschappij. Sanne Aletta van Otten neemt ons mee naar een cursus 'expressie met mondkapje'. Allemaal lachen.

Sanne Aletta van Otten (1990) werd geboren in Amsterdam en groeide op in een Fries dorp, waar ze veel tijd doorbracht in het bos, op de rug van haar IJslandse paard. Ze studeerde Nederlandse taal en letterkunde en werkt nu voor een koffiebranderij in Gent. In haar verhalen balanceert ze graag op de dunne grens tussen verbeelding en werkelijkheid. Ze deed mee aan De Zomerkaping 2019 waar ze leerde werken met audio. Sindsdien maakt ze korte audio-documentaires. Haar werk verscheen in Kluger Hans en ZINK en ze werd genomineerd voor de NTR podcastprijs 2020. 

Alles bekijken

Meer over de Schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken