Cultuur intercultureel

Datum 20 april 2021

Superdiversiteit is geen trend maar een feit in onze huidige maatschappij. Hoog tijd om de puntjes op de i van inclusie te zetten. Maar hoe moet dat dan, een inclusieve cultuursector? In de reeks Cultuur Intercultureel delen sprekers met kennis van zaken hun inzichten rond interculturaliteit, inclusie en dekolonisering om hier een antwoord op te formuleren

Superdiversiteit is geen trend maar een feit in onze huidige maatschappij. Hoog tijd om de puntjes op de i van inclusie te zetten. Maar hoe moet dat dan, een duurzame, inclusieve cultuursector?

Cultuur intercultureel is een driedelige reeks met lezingen, workshops en panelgesprekken van Kunstenpunt, Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren met als doel zich te engageren en goede ideeën rond interculturaliteit, inclusie en dekolonisering in de cultuursector om te zetten in goede praktijken.

 

De eerste workshop richt zich tot inclusieve communicatie. De tweede sessie focust op instroom, doorstroom en het vermijden van uitstroom: op weg naar een inclusieve werkvloer. De derde sessie richt zich tot het programma: dekoloniale esthetieken. We richten ons in iedere sessie op concrete tools, tips en tricks, die worden verwerkt tot infographics die je binnenkort hier kan vinden.