Communicatiestage bij deBuren

Datum 1 december 2021

Interesse in een stage bij het Vlaams-Nederlands Huis deBuren? Elk jaar begeleiden we enkele studenten via een stagecontract.

Over deBuren 

deBuren is een Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat dat duurzaam inzet op samenwerking, inclusie en talentontwikkeling. deBuren heeft een eigen huis in het centrum van Brussel, is actief in heel Vlaanderen en Nederland en werkt met verschillende projecten in een bredere Europese context.

 

Met zorgvuldig vormgegeven talentontwikkelingstrajecten, meer dan 100 livemomenten per jaar en een uitgebreid tekst-, audio- en video-aanbod-op-aanvraag, heeft deBuren een geheel eigen positie verworven in het culturele landschap van de Lage Landen. Via uitgekiende en creatieve formats stimuleert deBuren de talige cultuur en wakkeren we het publieke debat aan.

 

deBuren is een open huis dat ernaar streeft de maatschappij waarin we leven te weerspiegelen in al haar diversiteit. Naast de Vlaams-Nederlandse dimensie en talentontwikkeling, loopt inclusie als een rode draad door alles wat we doen.

 

 

Wat verwachten we van jou?  Algemeen

 

Als stagiair communicatie maak je deel uit van het communicatieteam en draai je mee in de algemene werking van deBuren. Je taken zullen dus zowel strategisch als uitvoerend van aard zijn; je hebt evenveel zin om een social mediaplan te bedenken als om nadien in je pen te kruipen. Verder neem je deel aan de teamvergaderingen en het communicatie-overleg. 

 

 

 

Concreet

 

Je denkt mee na over nieuwe campagnes en voert ze nadien uit. Je maakt content aan voor de website, nieuwsbrieven en sociale media. Je leert met verschillende communicatietools werken: het cms van de website, mailchimp, google analytics, enz. Je schrijft wervende teksten voor activiteiten en projecten. Je denkt mee na over publiekswerving. Je werkt mee aan ons printmagazine. 

 

 

Wat bieden wij jou? 

We stellen aan het begin van de stage samen een pakket samen op basis van je talenten en de actuele noden van deBuren.  Daarbij begeleiden we je op maat, delen onze expertise, en geven gericht feedback. Bovendien maak je kennis met het Vlaams-Nederlandse netwerk waarbinnen we werkzaam zijn en is er ook ruimte voor eigen onderzoek. 

 

Om een waardevolle leerervaring te garanderen, verkiezen we stages van minimum 20 dagen (uitzonderingen zijn bespreekbaar). 

 

Stage lopen?

Ben je een student met dit profiel en wil je stage lopen bij deBuren? Bezorg ons dan gerust je motivatiebrief en cv via info@deburen.eu.